15 OCAK 2020 NABIZLAR

MİLLETVEKİLİ SALİH CORA'NIN TRABZON KOŞUŞTURMASI Trabzon'da kendisine ulaştırılan sorunları yerinde görüp halklı da dinlemesiyle bilinen ve bu nedenl...

MİLLETVEKİLİ SALİH CORA'NIN TRABZON KOŞUŞTURMASI

Trabzon'da kendisine ulaştırılan sorunları yerinde görüp halklı da dinlemesiyle bilinen ve bu nedenle tüm ilçelere giderek sorunları da yerinde görme fırsatı yakalayan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın ardından Milletvekili Muhammet Balta da ilçeleri ziyaret etmeye başladı. Trabzon'da gidilmedik ilçe, sorulmadık ve çözülmedik konu bırakmayan cenazelerden düğünlere kadar vatandaşın yanında olan Milletvekili Salih Cora dün de İstanbul'a giderek Trabzon'daki elektrik sorunlarıyla ilgili Çoruh AKSA'nın yetkilileriyle görüştü. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile de bir araya gelen Cora'nın burada da Trabzon'u konuştuğu ifade edildi. Cora’nın akşam Trabzon’a döndüğü ve Trabzon’da ilçe ve mahalle gezilerine devam edeceği öğrenildi.

AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ BAHAR AYVAZOĞLU, AKÇAABAT BELEDİYE BAŞKANI

OSMAN NURİ EKİM'İ NEDEN ZİYARET ETTİ?

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'i ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Akçabaat’ta gerçekleştirilecek projeleri konuşan Ayvazoğlu ve Ekim, verimli bir toplantı geçirdiklerini ve memnun kaldıklarını söylediler. Ayvazoğlu, “Güzel İlçemiz Akçaabatımız da belediye veya diğer kamu kurum ve kuruluşları marifetiyle yürütülen ve/veya gelecekte yapımı planlanan projeler ve bu projelerin hayata geçirilmesi sürecine Ankara’da bizlerin yapabileceği katkıların konuşulduğu çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik.” ifadelerinde bulundu. Osman Nuri Ekim ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.

MİLLETVEKİLİ ÖRS, ESNAF ZİYARETİNİ NASIL DEĞERLENDİRDİ?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti Trabzon Teşkilatı’nın başlattığı esnaf ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Esnaf ziyaretlerinin iş insanlarının dertlerini birinci ağızdan dinlemek açısından çok önemli olduğuna işaret eden Milletvekili Örs, “İYİ Parti Trabzon İl Başkanımız Sn. Azmi Kuvvetli, Ortahisar İlçe Başkanımız Sn. Erdal Uzun ve yönetici arkadaşlarımız, esnaf ziyaretlerini sürdürüyor, vatandaşlarımızı dinliyor. İktidarın tüm suni konularına, kavgalarına rağmen milletimizin gerçek gündemi değişmiyor. Bizim gündemimiz; dükkanında malından çok borcu olan esnafımız, alım gücü düşen vatandaşımızdır. Millet bizi çağırıyor.”

BAŞKAN GENÇ, HANGİ GÜZEL HABERİ PAYLAŞTI?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, araç parkını güçlendirdiklerinin müjdesini verdi. Araç parkının genişlemesine Trabzonlu Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de destek verdiğine dikkati çeken Başkan Genç , “Araç parkımızı büyütmeye devam ediyoruz. Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğümüze kazandırdığımız mobil araçlarımızın ardından, Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen’in hediyesi olan bir otobüsü daha araç parkımıza kattık. Hayırlı uğurlu olsun. Kıymetli Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen’e çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

16 MİLYONA İHTİYAÇ VARKEN 20 MİLYON KREDİ KULLANILINCA...

14 Ocak Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Ortahisar İlçesi Beşirli Mahallesi dolgu sahası altyapı menfez inşaatı için 20 milyon kredi kullanılması ve yetki verilmesi üzerine öneri onaylandı ve kabul edildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, çalışmanın tabelasında 16 milyon yazdığını neden 20 milyon kredi alındığını sordu. Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, 16 milyon yazdığının doğru olduğunu 20 milyonun içinden bu miktarın karşılanacağını söyledi. Şahin, ‘Ne kadar alsak kârdır yani diye kinayeli bir dil kullandı.’

MİMARLAR ODASI BAŞKANI, NEYE İSYAN ETTİ?

Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Kanuni Bulvarı Projesi kapsamında yapılan viyadüklerin kent estetiğine ve bir mahallenin kültürünü yok etmesine tepki gösterdi. Başkan Ustaömeroğlu, “Taksim Yokuşu'ndan çıkıp Mahallem Boztepe'den geçtim Yeni Cuma'ya doğru... Ah benim güzel mahallem. Doğduğum sokak Mustafa Rıfat, Yeni Cuma Caddemiz o sevimsiz o düşüncesiz viyadükler altında kalmak üzere. Hüzünlendim. Otomobilimin camını açıp haykırasım geldi. Hacı Filiz'den un, Bakkal Mahmut'tan horozlu şeker, Çolağın Fırını’ndan ekmek, Rüştü'nün Fırınından peynirli almamış, Kahveci Sami Efendi'de demli çay içmemiş, Celâl Ustanın Atölyesi'nde hızar tozu yutmamış, Gözaçan Camii'nde dua etmemiş insanlar Ankara'dan Mahallemi planlayıp viyadükler altında bıraktılar ya isyan ediyorum. Trabzon sessiz. Milletim sessiz. Mahallem sessiz. Bağırıyorum. Haykırıyorum. Ama duymuyorlar. Anlamıyorlar. Kadim mahalleyi yok etmeyi hizmet zannediyorlar. Bir kez daha yüksek sesle isyan ediyorum.” eleştirilerinde bulundu.

15 Oca 2021 - 09:33 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.