14 OCAK 2021 PERŞEMBE NABIZLARI

TİSKİ’DE YAŞANANLARA CHP’Lİ CÜNEYT ZORLU’DAN İLGİNÇ YORUM: TİSKİ Müdürü Ali Tekataş’ı ziyaret eden CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu her iki ta...

TİSKİ’DE YAŞANANLARA CHP’Lİ CÜNEYT ZORLU’DAN İLGİNÇ YORUM:

TİSKİ Müdürü Ali Tekataş’ı ziyaret eden CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu her iki tarafında konuyu farklı aktardığını söyledi. Tekataş’ı korumaya çalışan Zorlu, sorunu işçilerin siyaset hakkına yükledi. İşçi pozisyonunda çalışanların siyaset hakkı yapabilmesinin bu tür sorunlara yol açabileceğini belirten Zorlu, Tekataş’ın konukseverliğinden dolayı memnun kaldığını ve gerçekleştirdiği söylenilen davranışları yapacak biri olmadığını aktardı. Zorlu: “Sn TİSKİ Müdürü Ali Tekataş ile Saadet Parti İl Başkanı ve Sn Cevat Kurt'un arasında geçtiği ve iki tarafında farklı anlattığı konu hakkında yorum bize düşmeyebilir. Kanunların izin verdiği işçi pozisyonunda çalışanların siyaset yapabilme hakkı, bu tür sorunların her zaman yaşanabileceğini gösterir. Makamında ziyaret ettiğim ve konukseverliğinden memnun kaldığım Ali Bey’in bu tür davranışı yapacak biri olmadığı kanaatindeyim.”

AK PARTİLİ YÖNETİCİ KENDİ VEKİLLERİNİ NEDEN ELEŞTİRDİ?

AK Parti İl yöneticilerinden, her zaman doğruya doğru diyen, bir yönetici Kadın Kolları Kongresi'ni değerlendirdi. Değerlendirmesinde, "Hanım kardeşlerimize yakışan bir kongre olduğunu kaydeden yönetici şunları not etti: Trabzon teşkilatları güzel bir imtihan verdi. Ancak bazı arkadaşlar sınıfta kaldı. Protokol konuşmalarında üzülerek söylemek isterim ki, 6 yıl il başkanlığı yapan Sayın Haydar Revi'ye bir teşekkür bile edilmedi. Konuşmaya yapan il başkanlarımız ne yazık ki bu kadar emeği geçen bir il başkanına teşekkürü çok gördü. Haydar Başkan'ı beğenirsiniz, beğenmezsiniz… Başarılı ya da başarısız bulabilirsiniz… Ancak bir teşekkürü çok görmemeliydiler. Şunu bilmeliler ki, yarın kendilerine de teşekkür edilmez. Halbuki bu partinin geleneğinde en önemli unsur vefadır. Ne yazık ki kendi vekillerimiz Haydar Başkan'a vefasızlık etti.

AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI SÜRMEN, 2023-2071 HEDEFLERİNİ GÖSTERDİ

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanlığına yeniden seçilen Meryem Sürmen, kongrenin ardından teşekkür açıklaması yaptı. AK Partili Trabzon siyasilerine tek tek teşekkür eden Sürmen, 2023 ve 2071 hedeflerini gösterdi.

Sürmen yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “AK Parti Trabzon 6.Olağan Kongremizi müthiş bir organizasyon ve katılım ile gerçekleştirdik. Alnımızın akıyla çıktığımız kongre döneminde,81 İl Kadın Kolları kongre sürecini Trabzon’dan başlatan ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanım Lütfiye Selva Çam’a, Genel Merkez Kadın Kolları siyasi hukuk ve teşkilat başkanıma, yıllarca beraber çalıştığım il başkanım Haydar Revi’ye, Trabzon Milletvekillerim Adnan Günnar, Salih Cora, Bahar Ayvazoglu ve Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’ya, salonun süslenmesinde yükümüzü alan İl Gençlik Kolları Başkanım Sefa Küçükali ve yönetimine çok çok çok teşekkür ederim. Ve her daim destekleriyle yanımızda olan ve kongremize telgraflarıyla güzel dileklerini bize ulaştıran şehrimizin evlatları İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na ayrıca teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde 2023,2071 hedeflerine adım adım ilerliyoruz. Durmak Yok Yola Devam!”

TRABZON KAMU-SEN, CUMHURBAŞKANINA TOPLU MEKTUP GÖNDERECEK

Trabzon Kamu-Sen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yollayacak. Kamu-Sen’den yapılan açıklamada “Devletimizin, salgınla birlikte çok değişmiş olan ekonomik şartları dikkate alarak memurlarımız için de ekonomik tedbirleri hayata geçirmesi gerekir... Bu doğrultuda 15.01.2021 Cuma günü tüm Türkiye’de, Türkiye Kamu-Sen olarak, ek zam talebimizi içeren mektuplarımızı basın açıklaması ile birlikte Cumhurbaşkanlığı'na göndereceğiz... Trabzon olarak; Cuma günü saat:11.00’de Meydan Parkı Atatürk Anıtı Önünde salgın hastalık tedbirlerine riayet ederek buluşuyoruz... Salgın hastalığı dikkate alarak tüm üyelerimize duyuru yapılacak ancak ağırlıklı katılım temsilciler düzeyinde tutulacaktır... Kurallara uygun katılım sağlamak isteyen üyelerimiz de elbette katılabilir...” şeklinde ifadelere yer verdi.

MÜFTÜLÜKLER BU KADAR ÖNEMSİZMİ? ORTAHİSAR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ NEREDE?

Toplum olarak bir yere odaklandığımızda, bir kurumu tek boyuttan görmeyi yeğleriz. En acımasız şekilde eleştiririz, hedef yaparız. Ancak ne yerlerini biliriz, ne de yurtlarını. Bir vatandaşımızın geçen günlerde Ortahisar İlçe Müftülüğüne yolu düştü… Yolu düştü derken, müftülüğe giden bir yol olduğundan değil, lafın gelişi… Gerek Ortahisar Belediyesi, gerek Büyükşehir, kaymakamlık binalarını yeniledi ve olabildiğince lüks olmalarına özen gösterildi. Fakat 600'e yakın imama, 50'ye yakın personelle hizmet veren İlin en büyük İlçe Müftülüğü kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerde. Maalesef, Müftülüklerin yer talebini görmeyenler, müftülükleri ulaşılması önemli yerler olarak düşünmeyenler Cumhuriyet tarihiyle yaşıt ve Cumhuriyet tarihi boyunca din hakkında toplumsal ihtiyaçları karşılayan bu kurumumuzun değeri kesinlikle bilinmiyor. Hatta değersiz görülüyor. Cemaate, yardımlaşma derneklerine, hemşehri derneklerine ve siyaseten kendilerine yakın, siyasi tarihi kadar yaşı olmayan vakıflara verdikleri değeri Diyanet İşleri Başkanlığımızın taşra teşkilatlarına vermeleri gerekir. Sağlıklı şekilde kurum içi eğitim, toplantı, seminer yapabilme alanına bu kurumumuz sahip olmalıdır. Toplumun dini hizmet talebini merdiven altı, denetimsiz yapılardan sağlamasının önüne geçilmeli. İl ve İlçe Müftülüklerinin taleplerini de, hizmet alanlarının yeterliliğini de dile getirmek gerekir. Diyanet İşleri Başkanının aldığı araçtan veya İmamların aldığı ücretten yola çıkarsak kurumda yaşanan birçok sıkıntıyı gözden kaçırabileceğimiz gerçeğini göz önünde bulundurmalıyız. Ayıp yahu, böyle İlçe Müftülük Binası mı olur, aradım bulamadım, buldum inanamadım diyen vatandaşımızın hassasiyetini kamuoyuyla paylaşmayı vatandaşlık görevi görüyorum. Bir ilçe müftülüğü şayet bir hemşehri derneği kadar kıymetli görülmüyorsa yetkili, sorumlu kişiler şapkasını önüne koyup düşünmeli. Bu konu, sadece yüzlerce imamı veya onlarca çalışanı değil, toplumun genelini ilgilendirmektedir. Tabi eve lazım olan meclise haramdır düsturumuzu burada da vurgulamalıyız ancak birçok kurumun hizmet binası modernize edilirken, buna rağmen, kiralık hizmet binaları tahsis edilmişken İlçe Müftülük Binasının hali nazarımızca önemsenmeli ve ivedilikle bir çözüm üretilmelidir. Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine İlçe müftülük binası tahsisine ilişkin talebe ilk evet diyeceğimi de beyan ederek, her konuyu hassasiyetle takip ettiğimiz gibi bu konunun da toplum adına takipçisi olacağımızın bilinmesi bilinmesini isterim.

14 Oca 2021 - 08:43 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

gün - evet haydar revi've bir teşekkürü çok gördüler. ama hepsi o makamlara haydar revi satesinde geldi. ne yazık ki boşuna çalıştı. dürüst bir insan haydar revi. vekiller sanıyor ki hep böyle olacak. onların gideceği gün de gelecek elbet ve herkes o zaman keyif çayı içecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ocak 08:43