11 Temmuz 2019 Perşembe Nabızlar

ALİ BABACAN VE AHMET DAVUTOĞLU HAREKETLERİ NASIL YANSIYOR? Yaz sıcağında siyasi partiler tatile çıkarken, yeni kurulacak iki parti gündemin ana konus...

ALİ BABACAN VE AHMET DAVUTOĞLU HAREKETLERİ NASIL YANSIYOR?

Yaz sıcağında siyasi partiler tatile çıkarken, yeni kurulacak iki parti gündemin ana konusunu oluşturuyor.

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partilerde kurucular kimler olacak? Hemen belirtmeliyiz ki, Babacan’ın partisi bir adım daha önde. Vatandaş Davutoğlu’ndan çok Babacan’a sempati duyuyor. Özellikle ekonomik başarısı ve dünyanın kendine bakışı toplumda yankı buluyor.

Babacan kurucularını nasıl belirleyecek? Ulaştığımız kaynaklar, yeni isimlere yöneleceğini ancak karar noktasında üzerinde Abdullah Gül’ün olduğu da unutulmamalı. Yani son kararı muhtemelen Abdullah Gül verecek.

Davutoğlu’nun yöneldiği isimler ise eski AK Parti yöneticileri. Tekrar ediyoruz, Davutoğlu’nun hareketi umut vaadetmiyor ancak Babacan hareketi karşılık bulabilir.

***

RİZE MİLLETVEKİLİ AVCI, BAKAN SOYLU’YLA NE KONUŞTU?

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti. Ankara-Rize arası mekik dokuyan Vekil Avcı, Rize projelerinin Ankara’da takipçisi olmayı sürdürüyor. Projelerin takibi noktasında bakanlıklar nezdinde ziyaretler gerçekleştiren Milletvekili Avcı, Bakan Soylu’yu makamında ziyaret ederek Rize ile ilgili projeleri konuştu. Ziyareti ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Vekil Avcı “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu ziyaret ederek Rize’mizin yatırımlarına dair değerlendirmelerde bulunduk” dedi. Milletvekili Avcı’nın Rize’deki projelerin takibi noktasında Ankara’da temaslarının devam edeceği öğrenildi.

***

ZORLUOĞLU, THY’NİN BİLET ZULMÜNE KARŞI STK’LARI TOPLAYABİLİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile gazeteciler olarak sohbet ederken gündeme yeniden THY seferleri ve bilet fiyatları geldi. Trabzon gerçekten THY tarafından mağdur edilen bir şehir. Üstelik ortaya farklı bir tepki biçimi de çıkıyor. Sokaktaki vatandaş bilet fiyatlarının Arap turist yoğunluğu nedeniyle arttığını düşünerek turistlere tepki gösteriyor. Gayet tabi ki bu normal değil. Gelecekte Trabzon turizmine zarar verecek bir düşünce biçimi... Gazeteciler olarak Başkan Zorluoğlu’na şu talepte bulundu; “Sayın Başkan, sizin öncülüğünüzde STK’ları davet ederek THY’yi masaya yatırmalıyız. Bu konuya mutlaka müdahil olmalısınız. Şehir olarak bu olaya toplu tepki vermeliyiz. Zira sorun giderek daha yaygın ve etkin hale geliyor.” Başkan Zorluoğlu bu konuda hazırlık yapacak. Muhtemelen önümüzdeki süreçte THY’nin bu tutumu için STK’ları toplayacak. Bizler de basın olarak elbette gerekli desteği vereceğiz.

***

TRABZONSPOR KOMBİNELERİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE NEDEN TARTIŞILDI?

Trabzon Meclis toplantısının üçüncü günü İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’nun Trabzonspor kombine biletleri satışının istenilen rakamlara ulaşmadığını dile getirmesiyle başladı. Çakıroğlu, “Trabzonspor Kulübü’nün hedeflemiş olduğu kombine satışlarını istenen rakamların çok uzağındadır. Yönetimdeki arkadaşlarla konuştuğumuzda Trabzonspor’la ilgili Meclis’te iki cümle kurmak gerektiğine inandım. Başkanım Meclis üyelerini Trabzonspor Kulübü’nden kombine almaya davet ediyorum.” serzenişinde bulundu. Kendisinin kombine bilet alıp etrafındakilere de duyurduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, “Trabzonspor bizim için mübarek bir şey. Belediye olarak bizim organize bir şekilde eşimizi dostumuzu teşvik etmemiz mümkün. Ancak kombine almak hukuken de mümkün değil. Trabzonspor sevgisinin bu konuyu aşabileceğini öngörüyorum düşünüyorum. Bireysel manada ben kendim alıyorum. Alsınlar diye teşvik ederiz arkadaşlarımıza da duyurmuş oluruz.” dedi.

***

İL GÖÇ MÜDÜRÜ LATİFOĞLU’NU HİNDİSTAN’DAN KİMLER ZİYARET ETTİ?

Trabzon İl Göç Müdürü Ramazan Latifoğlu, Hindistan’da Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan Hindistanlı öğrencileri kabul etti. KUL-DER’in davetlisi olarak Trabzon’a gelen öğrencileri konuk eden Latifoğlu, “Süre içinde Halk Eğitim Merkezinde Türkçe Dil Kursuna devam edecekler. Türkçemizi daha iyi öğrenerek ülkemiz adına gönül elçileri olarak birer misyon şefi gibi çalışacaklar. Bizimle aynı tarih şuurunu ve Türkiye’nin dünyadaki misyonunu konusundaki fikir birliğini teyit etmekle gelecek adına umutlarımızı bir kez daha tazeledik. Bu gençleri KULDER Başkanı Ömer Salimoğlu refakatinde misafir etmekten onur duyduk.” dedi.

***

CORA, TRABZONSPOR’UN ESKİ YÖNETİCİLERİNDEN KİMİNLE BULUŞTU?

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ve Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Mahmut Aksu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldi. Mahmut Aksu’nun Meclis’te en son merhum milletvekili Mustafa Cumhur’u ziyaret ettiğini ifade eden Cora, geçmişi yad ettiklerini söyledi. Cora, “Trabzonspor eski yöneticisi kıymetli abim Sayın Mahmut Aksu Bey ile Meclis’te bir araya geldik. Gazi Meclisimize en son merhum vekilimiz Mustafa Cumur’u ziyaret için gelmişti. Aynı yerde oturduk, sohbet ettik. Geçmişi yad ettik. Siyasi yolculuğumuzda emeği, payı, duası çoktur. Her zaman üzerimizde hatırı vardır. Ziyareti nedeniyle kendisine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

11 Tem 2019 - 11:15 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.