11 NİSAN 2021 PAZAR NABIZLARI

YILDIRIMHAN, EMEKLİ AMİRALLERİN TAVIRLARINI NASIL ELEŞTİRDİ? İçişleri Bakanlığı Danışmanı Mazhar Yıldırımhan, gece yarısı bildirisiyle Türkiye’de in...

YILDIRIMHAN, EMEKLİ AMİRALLERİN TAVIRLARINI NASIL ELEŞTİRDİ?

İçişleri Bakanlığı Danışmanı Mazhar Yıldırımhan, gece yarısı bildirisiyle Türkiye’de infial yaratan 104 emekli amiralin mahkemelerdeki beyanlarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Darbe imasıyla korku imparatorluğu yaratmaya çalışanların hakim karşısında hastalıklarına sığındıklarını kaydeden Yıldırımhan, takınılan tavra tepki gösterdi. Yıldırımhan, “Kimi tansiyon, kimi kalp, kimi diyabet hastası olan tekaüt amiraller mahkemedeki ifadelerinde hastalıklarını bahane ederek sızlanmışlar. Madem bu kadar hastaydınız tedavinizle ilgilenmek yerine, neden gece yarısı hükümete parmak salladınız diye sormazlar mı size?” sorusunu yöneltti. Kamuoyu tepkisinin çeşitli bahanelerle kamufle edilmeye çalışıldığına da işaret eden Yıldırımhan, bildirinin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurguladı.

ÇAKIROĞLU’NUN İSTİFASI NASIL YANKI UYANDIRDI?

Trabzon kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden, şehir için verdiği mücadeleler ile dikkat çeken Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Davut Çakıroğlu, dün İYİ Parti’deki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Açıklamasında kullandığı, “Ağacın verdiği meyveyi adeta ağacın gövdesi taşlar hale geldi. Aman bunu parlatmayalım endişesi maalesef zincirleme bir iş birliğine, tabandan tepeye kadar bir cephe oluşturmaya döndü” ifadeleri ise parti içinde yaşanan krizi bir kez daha ortaya koydu. İYİ Parti Kurucuları arasında yer alan Süleyman Aydoğdu da disipline sevk edilmiş ve ardından istifa etmişti. Hakkında disiplin soruşturması başlatılan Çakıroğlu ise savunmasının ardından verilen kınama kararını Genel Merkez Disiplin Kuruluna taşımıştı. Çakıroğlu, “Dosyada hakkımda verilen kararın usulsüz olduğu, eksikler olduğu ve İl Yönetimine bu eksikleri gidermesi gerektiğine dair yazı yazıldığı bana beyan edildi. Daha sonra Genel Merkez Disiplin Kurulunun hakkımdaki kararı bozmasının İl Yönetimini sıkıntıya sokacağı ve itiraz dilekçemi geri almam etkin bir Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili tarafından benden rica edildi. Geri adım atmayacağımı söyledim. Bu noktada eski kötü alışkanlıklar, siyaset anlayışı, biat etmeyeni yok et zihniyeti ve bu zihniyetteki ekip devreye girdi. Hakkımda verilen kararı "komik ve usülsüz" bulan Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyelerinin bile oluruyla, itiraz ettiğim kınama kararı oy birliğiyle onaylandı.” ifadelerini kullanarak partiden istifa ettiğini duyurdu. İstifa kararı sosyal medyada da geniş yankı buldu. İstifa açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşan Çakıroğlu’na yorumda bulunan İYİ Parti Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi Burhan Bekar ise, “Kararını saygıyla karşılıyorum. Bu saatten sonra keşke demenin bir faydası yok. Siyaset muhalifine bile alan açabilmelidir. İktidarları fikir beyan edenleri sıkıştırmakla suçlayanlar, kendi içlerinde dar alanlar oluşturmakta. Sonuç hayırlı olsun. Siyasi parti olmadan da halka hizmet edilir.” değerlendirmeleriyle adeta Çakıroğlu’na destek verdi. Büyükşehir Belediye Meclisinin CHP Grubu Başkanvekili Turgay Şahin ise, “Hayırlısı olsun atalarımız derki gülü seven dikenine katlanacak.” Yorumuyla dikkat çekti. Süleyman Aydoğdu ise, “Değerli kardeşim, bu kararında kaybeden asla sen olmayacaksın. Ne diyebilirim? Sebep olanlara Allah akıl fikir versin. İstifa kararın senin için hayırlı olmasını diliyorum.” yorumuyla destek verdi.

YOMRA BELEDİYE BAŞKANI BIYIK, UÇAĞIN NEDEN PİDE SOLONU OLACAĞINI AÇIKLADI

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra Belediyesine verilen uçağın pide salonu olarak hizmet verecek olmasına dair gelen eleştirilere cevap verdi. Başkan Bıyık, uçak için başta kütüphane veya restoran gibi bir düzenleme yapacaklarını ancak daha sonra bu plandan vazgeçmelerinin altında yatan ekonomik nedenleri açıkladı.

Başkan Bıyık, katıldığı bir televizyon programında uçağın pide solunu olmasına ilişkin “Bizde farklı çalışmalar yapmak istedik. Kütüphane olmasını istedik. Ancak bizim projemizde şu vardı. Dedik ki Bunu yaparken bizim belediyemizin kaynaklarından hiçbir kuruş para harcamamamız lazım. Bunun için çeşitli kuruluşlarla beraber müze yapılması, kütüphane yapılması üzerine konuştuk ama sürekli şu söylendi. Siz ucağı normal haline dönüştürün, bir alan kurun, bizde içerisini yapalım dediler. Ama bu uçağın sadece yapım maliyeti 500, 600 bin lira. İçerisinin dekoruyla birlikte 1 milyonu buluyor. Burada restoran yapacak arkadaşlarımızın maliyeti 3-4 milyonu buluyor. Bugünkü ekonomik koşullarda bir uçağa bir belediye olarak 1 milyon harcamak çok aklıselim bir durum değil. Bunla ilgili çok talep geldi. Aslında biz ilk bir yılık süreçte uçağın kullanım hakkı millet kıraathanesi yapılmak şartıyla belediyeye tahsis edilmişti. Bizim bakan beyle konuşmalarımız oldu. Kendilerine bunun millet kıraathanesi yapılamayacağını başka amaçlarla kullanılmasına izin verilmesine dair talepte bulunduk. Bundan 3-4 ay kadar önce bizim yazılı talebimize cevap veriler. Biz bu uçağı size verdik. Bundan sonra belediyenin demirbaşıdır. İstediğinizi yapabilirsini dediler. Gelen yatırım teklifleri içersinde en sağlıklısının bu olacağını düşündük. Yani uçağı ne yaparsak yapalım bir karşıt tepkiyle karşılaşacaktık. Pide salonu olunca başka eleştiriler oldu, restoran olsa başka eleştiriler olacaktı. Bu da normal bir durum.”şeklinde konuştu.

GELECEK PARTİSİ TRABZON İL BAŞKANI VELİOĞLU’NDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

128 milyar dolarlık Merkez Bankası’nın döviz rezervi sorgulanmaya devam ediyor. CHP’li bazı isimler ‘128 milyar dolar nerede?’ kampanyası başlatırken Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Velioğlu, “128 milyar dolar nerede demek çok önemli değil? Yok olan 128 milyar doların ne kadar olduğunu anlatmak daha önemli. 128 milyar dolar ile pandemi başladığı günden bugüne, kundaktaki bebek dahil tüm vatandaşlarımıza 12 ay boyunca aylık bin TL karşılıksız para dağıtabilirdi. Umarım bahsedilen paranın ne kadar bir meblağ olduğu anlaşılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

11 Nis 2021 - 08:33 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Hadan - yarın gelir bir akp li başkan belediyenin 10 milyonunu gömer o uçağın içine , yapar onu restoran... aoooov bak biz yaptık der millet de alkışlar. belediyenin parasını koruyan mevcut başkanda eleştirilir. ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Nisan 08:33