11 AĞUSTOS 2020 NABIZLAR

AK Parti Trabzon, hangi yazarın İstanbul sözleşmesiyle ilgili yazısıyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirecek? İstanbul Sözleşmesi'ni savunan AK P...

AK Parti Trabzon, hangi yazarın İstanbul sözleşmesiyle ilgili yazısıyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirecek?

İstanbul Sözleşmesi'ni savunan AK Partili kadınları yazısında sert şekilde eleştiren Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'a AK Parti içinden tepkiler büyüyor. İstanbul Sözleşmesi'nin ahiret yurdu için bir imtihan vesilesi olduğunu yazan, Dilipak, "İlahi iradeyi hesaba katmadan kurgular yapacak olursanız, hele rızayı da bir kenara bırakır ve ihtirasla arzularınızın peşine düşerseniz, o şey sizin imtihanınız olur. Bu şekilde, ya kendi cennetinize sırtınızda tuğla taşıyor olacaksınız ya da kendi cehenneminize sırtınızda odun taşıyor olacaksınız. Unutmayalım ki, ameller niyetlere olduğu gibi, bazen da cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşeli olabilir." ifadelerini kullandı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam, Abdurrahman Dilipak hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunacaklarını duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından da AK Parti Trabzon’dan yapılan açıklamada, “AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanlığımız tarafından İl Binamızda Yarın saat 11.00’de Abdurrahman Dilipak ile ilgili yazdığı köşe yazısı ile ilgili basın açıklaması yapılacaktır.” denildi.

Saadet Partisi Millet İttifakı’nda yerini alacak

İYİ Parti Trabzon olağan kongresinde, Divan Başkanlığını yapan İYİ Parti GİK Üyesi Şükrü Kuleyin, konuşmaları arasında Saadet Partiyle ilgili açıklamaları dikkat çekti. Kuleyin, kongreye katılan Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt’u selamladı. Selamlamasının ardından Saadet Partisinin de İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisinde bulunduğu Millet İttifakı’nda yer alacağını söyledi. Saadet Partisi, resmi olarak ittifakta yer almasa da İYİ Parti’den gelen açıklamayla resmiyete kavuştuğu görülüyor. Kuleyin, “Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt burada. Saadet Partisi de Millet İttifakı’nda yer alacak.” dedi. Bilindiği gibi Millet İttifakı Trabzon gibi pek çok ilde Saadet Partisi’nin oylarıyla milletvekili çıkarabilmişti. Trabzon’da Hüseyin Örs de SP’nin oylarıyla kazanmıştı.

CHP Merkez yönetim kuruluna hangi Karadenizli isimler seçildi?

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nın ardından oluşan yeni Parti Meclisi ilk toplantısı geçen cumartesi günü yapmıştı. Kılıçdaroğlu’nun ‘A Takımı’ olarak nitelenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) listesi de belli oldu. 18 olan MYK üye sayısı 16’ya düşürüldü. MYK’ya dört yeni isim girdi. Selin Sayek Böke, Ali Öztunç, Yüksel Taşkın ve Ahmet Akın MYK’ya giren dört yeni isim oldu. Tuncay Özkan ve Ünal Çeviköz‘e görev verilmedi. Açıklanan isimler arasında ise iki tane Karadenizli ismin olması dikkat çekti. Trabzon’dan üyenin bulunmadığı MYK’da Rizeli Yüksel Taşkın ve Ordulu Seyit Torun görev aldı. Taşkın Sosyal Politikalardan Torun ise Yerel Yönetimlerden sorumlu olarak görev yapacak.

İYİ Partili Aydoğdu, kongrenin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığına aday olacağını açıklayıp ancak sonrasında kongrede aday olmayan Süleyman Aydoğdu, mevcut il başkanı Azmi Kuvvetli’nin yeniden kazandığı kongrenin ardından konuştu. İYİ Partinin Trabzon’da artık bir ivme kazandığını belirten Aydoğdu, “İYİ Partiye gönül vermiş taraftarlar, partiye kayıtlı üyeler, delegeler, seçilen ve seçilemeyen üyeler, elhasıl hepimiz; Bu kongre sürecini, yapıldığı anı, oradaki atmosferi, çıkan sonucu ve bundan sonrasını çok iyi analiz etmek durumundayız. Bana göre Trabzon’da İYİ Parti genelde olduğu gibi bir ivme kazanmıştır. Artık sahipleri de çoğalmış, alternatif olup aday olabilecek kişilerde. Bugüne kadar biz olmayı başarmalıyız söylemimiz, görünüyor ki artık çok kişi tarafından dile getirilebiliyor. Bu ciddi bir gelişme, kuvvetlide bir dayanaktır. Bardağın dolu tarafını görmeye, boş kısmını da dert edip, dile getirmeye devam edeceğiz. Seçilen arkadaşları birer dost, birer kardeş olarak görmeye, onlara yapacakları güzel işlerde yanlarında olup destek vermeye bu şekilde de partimize ve ülkemize olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.

Hayırlı olsun, herkes iyi olsun.” dedi.

Yomra Belediye Başkanı Bıyık parti değiştirme işini neden bu kadar çok işliyor?

İYİ Partinin Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, partisinin kongresinde yaptığı konuşmada kendi tabanına seslenerek AK Parti’ye geçmeyeceğini söyledi. Yaklaşık 18 aylık başkanlığı sürecinde belki 8 kez aynı konuya devam eden Bıyık, bu kez yaptığı açıklamada AK Parti’den kaynaklı dedikoduları değil kendi parti tabanından gelen dedikodulara cevap verdiğini söyledi. Dün bizi arayan ve siyasi deneyimine inandığımız eski bir politikacı şunu söyledi: “Ali Bey, bunu yaz ve not al. Mustafa Bıyık AK Parti il kongresinden sonra AK Parti’ye geçecek. Bu işler böyledir. Bir şeyi çok fazla konuşmaya başladın mı bunu yapacaksın demektir. Siyaset böyle işler. Lütfen bunu yazın ve not düşün. Sonra günü geldi mi toplumun önüne çıkarırsınız.” Biz de önemsediğimiz bu eski siyasetçinin söylemini İYİ Partinin il kongresinin ardından not olarak kaydettik. Belki biz unuturuz AK Parti il kongresinden sonra okurlarımızın bize hatırlatmasını bekliyoruz.

11 Ağu 2020 - 10:54 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.