1 ARALIK ÇARŞAMBA NABIZLAR

CHP’NİN ÇAĞRISI VE ZORLUOĞLU’NUN LÜKS TUTKUSU Ortahisar Belediyesinin DOKA üzerinden tadilatını yaptırdığı Pazarkapı Mahallesi’nde ki tarihi konağın...

1 ARALIK ÇARŞAMBA NABIZLAR
1 ARALIK ÇARŞAMBA NABIZLAR
+5
Haber albümü için resme tıklayın

CHP’NİN ÇAĞRISI VE ZORLUOĞLU’NUN LÜKS TUTKUSU

Ortahisar Belediyesinin DOKA üzerinden tadilatını yaptırdığı Pazarkapı Mahallesi’nde ki tarihi konağın Büyükşehire devredilmesi istenmesinin tartışması sürüyor. CHP Ortahisar İlçe Teşkilatı, Büyükşehirin Belediyeler Birliği için kullanacağı tarihi konağa Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kendisine bir oda tefriş edeceğinden endişe ediyor. Bunun içinde konağın Büyükşehire devrine karşı çıkıyor. CHP İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt’ün, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e bu yöndeki çağrısına Başkan Genç rest çekti. Genç açıklamasında, Büyükşehir Belediye Başkanının herhangi bir makama ihtiyacı olmadığını, hakkettiği makamı zaten Trabzonluların kendisine verdiğini söyledi. Böylece Zorluoğlu’na destek verdi. Ancak gerçek hiç de Sayın Genç’in ifade ettiği gibi değildi. Zorluoğlu’nun lüks tutkunu olduğunu bütün Trabzon biliyor. Biri taş binada, diğeri normal belediye de iki odalı bir Başkan… Villanın küçüğünden 10 odalı büyüğüne taşınan bir Başkan… “Başkanın odası deniz görmeli” deyip 7-8 milyon TL harcayarak kendisine şifreli üç kapıdan geçtikten sonra ulaşılabilen oda hazırlayan yine bu Başkan… Odasının 5 yılık eşyalarına eski diyerek İstanbul’dan 988 bin TL’ye mobilya aldırıp döşeten yine bu Başkan… Evinde 5 kişi çalıştıran ve basın bunu sorduğunda cevap vermekten kaçınan yine bizim Başkan… Otomobillerini ve 5 korumasını yazmaya gerek yok. Trabzon gibi bir yerde 5 koruma güvenlikle izah edilebilir mi? Böyle bir Belediye Başkanı ile ilgili CHP’nin endişeleri yersiz mi? Bu noktada şunu da ifade etmeliyiz ki Zorluoğlu, bu konağı alsa bile bu saatten sonra dileriz kendisine orada da lüks bir oda tefriş etmez. En azından CHP’yi haklı çıkarmak için bunu yapmaz.

YILDIRIMHAN BAZI SİYASİLERİN TRABZONSPOR’DAN NEMALANMAYA ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ

İçişleri Bakanı Danışmanı Mazhar Yıldırımhan, Trabzonspor’un ligdeki başarısından sonra isim vermeden siyasetçileri eleştirdi. Yıldırımhan, Trabzonspor’un başarısı üzerinden nemalanmaya çalışanlar olduğunu dile getirerek, “Trabzonspor başarılı bir sezon geçiriyor.Şampiyonluk yolunda büyük avantajı var.TS işini yapıyor.Ancak TS un bu başarısından siyasi nema elde etmek isteyenler kendi işlerine odaklansa daha güzel olur. Başarıyı tebrik etmek elbette önemli,ama işini yapmak daha önemli!” ifadelerini kullandı.

YILDIRIMHAN-BAZI-SİYASİLERİN-TRABZONSPOR-DAN-NEMALANMAYA-CALIŞTIĞINI-SOYLEDİ.jpg

TRABZON’DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı; Kavala Mahallesi, Çilekli Mahallesi, Bulak Mahallesi, Bostancı Mahallesi, Pelitli Mahallesi ve Dolaylı Mahallesi’nde 02.12.2021 tarihinde 09:00 ile 16:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı; İskenderpaşa Mahallesi, Gazipaşa Mahallesi, Çarşı Mahallesi, Yenicuma Mahallesi, Boztepe Mahallesi ve Kemerkaya Mahallesi’nde 02.12.2021 tarihinde 03:00 ile 06:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı; Merkez Mahallesi ve Yolgören Mahallesi’nde 02.12.2021 tarihinde 09:00 ile 16:00 arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı; Kükürtlü Mahallesi ve Çukurçayır Mahallesi’nde 02-03.12.2021 tarihinde 09:00 ile 16:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

TRABZON-DA-ELEKTRİK-KESİNTİSİ.jpg

ÇAYKARA YENİDEN Refah YENİDEN AKYÜZ DEDİ

Yeniden Refah Partisi Çaykara İlçe Başkanlığı, Çaykara Halk Eğitim Merkezinde 1. Olağan Kongresini gerçekleştirildi. Kurucu İlçe Başkanı İdris Akyüz’ün tek aday olduğu kongreye yoğun bir katılım sağlandı. Kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Engelliler Koordinasyon Başkan Yardımcısı Cengiz Erduran, Genel Merkez Eğitim Karadeniz Bölge Başkanı Ahmet Uğur Erbay, Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Mustafa Durmuş, Artvin İl Başkanı Talip Sücu, Trabzon İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları, delegeler, Çaykara halkından oluşan kalabalık bir topluluk katıldı. Yapılan oylamada İdris Akyüz tüm delegelerden güven oyu aldı. Başkan Akyüz’ün yönetiminde ise Ahmet Dilek, Yusuf Akyüz, Orhan Karışma, Aziz Toprak, Cemal Bahadır, Salih Gosgoroğlu, Kenan İnci, Halil İbrahim Mutlu, Ömer Uzan ve Ahmet Özen yer aldı.

CUMHURİYET MAHALLESİ MUHTARINDAN ÖRNEK ÇALIŞMA

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert, kış mevsiminin girmesi, havanın soğuması ile kolları sıvadı. Hayırseverlerin kapısını aşındıran Muhtar Kadir Sert, aldığı desteklerle mahallesindeki tüm ihtiyaç sahibi evlere kömür dağıtımını gerçekleştirdi. Sert, “Her şey Cumhuriyet Mahallemiz için. Biz muhtarlar kâğıtta yazılı sözde değil, özde muhtarlık yapıyoruz. Reisimiz diyor ki ‘Muhtarları üzen beni üzer’. Ekibimizle söz verdik. Görev süremizde mahallemizdeki ihtiyaçlı ailelerimiz soğukta üşümeyecek. Hayırseverlerimizin desteği ile gelen kömürleri, muhtarlığımızda ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. 100 ailemiz bu kış gününde ailesi ile sıcacık evlerinde oturacaklar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi. Muhtar Sert, kendi mahallesindeki ihtiyaçlıların yanı sıra 8 mahalle muhtarı ile de istişare halinde hem kömür hem de kuru gıda konusunda destek olarak, nerede ihtiyaçlı varsa yardımına koşuyor.

CHP ORTAHİSAR’DAN ÜCRETSİZ MATEMATİK VE GİTAR KURSU

CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı gençler ücretsiz gitar kursu ve ilkokul öğrencilerine ücretsiz matematik kursu vereceğini duyurdu. İlçe Başkanlığı ve Ortahisar Gençlik Kollarıyla beraber gençlere ücretsiz klasik gitar başlangıç dersi verilecek. Başvuru ve bilgi için ilgilenen ihtiyaç sahibi gençler ilçe Başkanlığına davet edildi. İlçe Başkanlığı olarak ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencilere ücretsiz matematik dersi verilecek. Başvuru ve bilgi için ilgilenen veliler İlçe Başkanlına giderek kayıt yaptırabilecek.

CHP-ORTAHİSAR-DAN-UCRETSİZ-MATEMATİK-VE-GİTAR-KURSUee.jpg

KTÜ’LÜ DOÇENT, TRABZONLULARI NEDEN UYARDI?

KTÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Coşkun Erüz, Marmara ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan lodosun ardından bölgeye yönelik uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Deniz ve kıyılardan uzak durulması, çatı, ağaç, tabela vb. rüzgar etkisi ile devrilme, uçma ve dağılma riski olan yapılar ve alanlardan uzak durulmasında fayda var. Mecbur olunmadıkça evden çıkmamakta fayda var. Çarşamba günü bölgenin tamamında hava sıcaklığı 10 C° derecenin altına inecek ve bölgenin tamamını etkileyen kar yağışı görülecek. Sistem 500m altında yağmur ve sulu kar (deniz etkisi) üzerinde, tüm bölgede etkin bir kar yağışı bırakarak bölgeyi terk edecek.” dedi.

01 Ara 2021 - 10:06 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.