Meral Akşener’den bir istek…

Dedi: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınan HDPKK’lı başkanlara verdiği desteği nasıl yorumlamalıyız? Dedim: Demokr...

Dedi: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınan HDPKK’lı başkanlara verdiği desteği nasıl yorumlamalıyız?

Dedim: Demokratik bir refleks değil. Büyük bir oyunun önemli bir parçası. Lakin millet buna izin vermez. HDPKK ülkenin geleceğine ipotek koyamaz. Bu hiç olmadı, olmayacak.

Dedi: Oyunun büyüklüğünden ve HDPKK’nın ipotek eyleminden bahsettiniz. Biraz açar mısınız? Ne demek istediniz?

Dedim: Dağa adam gönderen, Kandil’e lojistik destek veren… PKK’nın ‘emir erleri’ niteliğindeki üç belediye başkanına CHP destek verecekse Ekrem İmamoğlu ile vermemeliydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu veya CHP’den bir heyet de gidebilirdi. Mesela HDPKK muhibbi Mehmet Bekaroğlu bu heyete öncülük edebilirdi!.. Lakin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem İmamoğlu gitti. Niçin Ankara, Adana, Mersin, İzmir Büyükşehir başkanları değil de İmamoğlu… İmamoğlu belli ki büyük projenin bir parçası. Cumhurbaşkanlığı’na oynuyor. Veya rolü bu… Zaten davranış biçimi… Yukarıdan bakışı… Kendine verilen güven keyfiyeti bunu işaret ediyor. İmamoğlu; demokrasi, insan hakları, birlik – beraberlik hikayeleri üzerinden ABD ve Avrupa’nın projesini yürütüyor. HDPKK’nın İstanbul için verdiği desteğe teşekkür için değil, Cumhurbaşkanlığı seçiminin kilometre taşlarını döşüyor. İmamoğlu düşünüyor ki, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığını HDPKK belirleyecek!.. Türk halkı buna onay verecek!.. Üstelik bunu demokrasi ve milli bütünlük adı altında yürütecekler!..

Dedi: HDP ile ittifak Milli Birlik olmaz mı?

Dedim: Asla olmaz. Olmaz çünkü HDP milli değil. Olmaz çünkü HDP birlik ve bütünlükten yana değil. Olmaz çünkü HDP Kandil’in emrinde kravatlı bölücü militanlar topluluğu… HDP, teröre karşı çıkmadıkça… PKK’yı reddetmedikçe milli olamaz.

Dedi: HDP daha önceki Cumhurbaşkanlığında belirleyici olmadı mı?

Dedim: Olmadı. Hiç olmadı. Olamaz da… Türkiye böyle bir yükü taşıyamaz. Şayet HDP tabanının bazı referandumlarda AK Parti ile işbirliğini kastediyorsanız, orada bile belirleyici değildir.

Dedi: Lakin, destekleyecekleri isim Trabzonlu…

Dedim: Hiç farketmez… Kandil’e rest çekemeyen… Diyarbakır’a gittiğinde HDP önünde çocuklarını dağdan geri isteyen annelere destek veremeyen ve kişisel beklentisini demokrasinin arkasına gizleyen kişi nereli olursa olsun Türkiye’nin geleceğini CHP ile HDP belirleyemez!.. Bütün bunlara İYİ Parti’deki Türk Milliyetçileri karar verecek. Bugünkü derin suskunlukları, derin yutkunmalara dönüşmeden…

Dedi: İYİ Parti’nin buradaki misyonu size göre nedir?

Dedim: Misyon biçici değiliz. İYİ Parti kendi misyonuna sahip çıkar. Yeri ve zamanı geldiğinde yerini ve tavrını belirler. Ancak bugün için bir beklentimizi kaydetmeden geçemeyeceğiz.

En başından beri 28 Şubat’taki demokrat mücadelesiyle tanıdığımız ve hep takdirle andığımız, yazdığımız Meral Akşener Hanımdan bir hamle bekliyoruz. Diyarbakır’da HDP önünde bekleyen anneleri ziyaret etmesini istiyoruz. İmamoğlu’nun yapmadığını, yapamadığını yapmasını istiyoruz. Türk Halkı, Kürt Halkı için ve Türkiye için istiyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

bekir - isabetli bir makale oldu akşener de onların adamı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Eylül 10:56
01

Ahmet SULTAN - örgütlerle işbirliği yapanların zaman kaybetmeden 32 dişini bir vuruşta sökmektir.

35 yıldır pkk ve destekçilerinin dişleri sökülmeye çalışılıyor...

bu işlerin önemlidir....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Eylül 10:56


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler