FIRTINA ZİRVEDE SERT ESTİ

On günlük milli maç arasında benim gibi tüm taraftarın merak ettiği şey, kaptırılan liderliğin geri alınıp alınamayacağı ya da zirvenin sahibi olmak....

On günlük milli maç arasında benim gibi tüm taraftarın merak ettiği şey, kaptırılan liderliğin geri alınıp alınamayacağı ya da zirvenin sahibi olmak. Şükürler olsun korkulan olmadı. Fırtınalider benim dedi, yüreğimize su serpti.

Benim günlerce merak ettiğim asıl konu sakatlığı kesinleşen Marek Hamsik’ten yoksun Trabzonspor’un zorlu rakibi karşısında nasıl bir oyun sergileyeceğiydi. Tüm maçlarda sahada 90 dakika kalan, futbol aklı ve oyun zekası yüksek olan futbolcusundan yoksun bir maç. Maçtan sonra cevabı hemen hemen herkes benim gibi vermiştir. 3-1 lik galibiyetle alınmasına rağmen Marek Hamsik olmadan bu iş olmaz dedi.

Ezeli rekabet açısından önemli bir maç oynandı ve 2 hafta önce kaybedilen liderlik koltuğu 9 haftada şampiyonluk yarışında iddialı olan, ancak mazlum Anadolu coğrafyasının puanlarını yıllarca şike ile iç eden ezeli rakip Fenerbahçe’den geri alındı. Galibiyet daha da anlamlaştı, üç puandan çok fazlasıydı. Şehir mutlu, biz mutlu, kısacası herkes mutlu, bunun tarifi yok anlatılmaz yaşanır. Ama zirvede kalmanın da bir bedeli var oda hepimizin bildiği gibi çok çalışmak ve rehavete kapılmamak. Büyüklerimizin söylediği güzel bir söz vardır ‘’ZİRVEDE KALMAK, ZİRVEYE TIRMANMAKTAN DAHA ZORDUR’’ Trabzonspor onu yaptı ve zora talip oldu. Bunu unutmaması gerekir.

Süper ligde namağlup olma unvanını sürdürerek liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor şampiyonluk yolunda önemli bir eşiği aşmış oldu. Büyük bir avantaj yakaladı. Umarım bunu iyi değerlendir.

Oynanan futbol ahım şahım olmamış olsa da alınan üç puan çok değerliydi. Ama unutulmaması gereken bir konu var gol yollarında sıkıntı ciddi anlamda devam ediyor. Kapalı defansları açmakta çok zorlanıyor Trabzonspor. Dünkü maçta buna çokça şahit olduk. Futbolu çok yönlü oynamakta ve kanat organizasyonlarında çok zayıf kalıyor takım. Abdullah hoca buna mutlaka bir çözüm bulacaktır diye umut ediyorum. Çünkü hocamıza güvenimiz her yönüyle tam ve bu sorunu aşabilecek kapasitesi var.

Bakasetas oynadığı futbol, attığı şutlar ve gollerle Trabzonspor’u sırtlamaya devam ediyor, aman nazar değmesin, değmesin diyorum çünkü her hafta en az bir ya da iki futbolcumuz sakatlanıyor. Yönetim acilen bu sakatlıkların neden ve niçin kaynaklandığını acilen tespit edip çözüm bulmalıdır. Yoksa çok sancılı bir durum bizi bekler.

Başkan Ali Koç’un hakemler üzerindeki serzenişleri haklı görülebilir ancak bu açıklamaları keşke takımı galip gelince de yapabilse. Trabzonspor’un yıllardır hakemlerden ne çektiğini bir Allah bilir birde biz biliriz.

Alınan bu anlamlı galibiyet için Abdullah Hocaya ve tüm takıma en kalbi duygularımla teşekkür eder, LİDER olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini temenni ederim.

Tekrar diyorum ki ’’O SENE BU SENE’’ ben inandım, şehir inandı, sizde inanın. Kalın sağlıcakla.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bünyamin Çelik - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler