Ali Koç’un Trabzonspor düşmanlığı…

Dedi: Fenerbahçeli eski futbolcu ve eski kaptanlarından Engin Verel’in akşam Gazetesi’nde Ali Koç’a yazdığı makaleyi konuşabilir miyiz? Dedim: Fener...

Dedi: Fenerbahçeli eski futbolcu ve eski kaptanlarından Engin Verel’in akşam Gazetesi’nde Ali Koç’a yazdığı makaleyi konuşabilir miyiz?

Dedim: Fenerbahçeli Engin Verel’in Akşam Gazetesi’nde Engin Koç’a yazdıkları bizden çok Fenerbahçelileri ilgilendiriyor. Ali Koç, son 1 aydır vaveyla koparıp, Trabzonspor’un şampiyonluğuna gölge düşürmeye çalışsa da, bunun karşılığı yok. Zira Trabzonspor takımı nasıl gurur duyulacak bir şekilde şampiyon olduysa, Trabzonspor camiası da ona yakın bir kutlama sergiledi. Böyle bir tablo karşısında Engin Verel’in söylemleri ancak Fenerbahçe için önemli olabilir. Bizler Trabzonsporlular olarak sadece izlemekle yetiniriz. Yani uzaktan seyrederiz. Lakin Ali Koç’un amacının TFF üzerinde baskı kurmak olduğunu da söylemeliyiz. Ali Koç bu çıkışıyla yalnız başarısızlıklarını örtmüyor. Aynı zamanda gelecek sezonu da istiyor. Zira bunun son şansı olduğunu iyi biliyor.

Dedi: Yine de kafamıza takılan noktalar var. Bunları da konuşmak istiyoruz. Ali Koç’un ayrıştırmacı ve çatıştırmacı bir üslup kullandığını belirterek uyarıyor. Buna ne diyorsunuz?

Dedim: Doğru söylüyor. Nitekim Fenerbahçe fanatikleri maç günü Trabzonspor taraftarlarına saldırdı. Bu tablo Kadıköy’de yaşansa daha vahim sonuçlar doğururdu. Bunun da ötesinde şunu kaydetmeliyiz. Ali Koç, “Trabzonspor’un İstanbul’da ne işi var?” diyor. Adam İstanbul şehrini kendinin zannediyor. Gördüğünüz gibi buna da en güzel cevabı Olimpiyat Stadı’nı dolduran Trabzonlular verdi.

Dedi: Ali Koç, Fenerbahçe’nin Türkiye’yi FETÖ belasından kurtardığını ve bununla övündüğünü iddia ediyor. Buna ne diyorsunuz?

Dedim: Fenerbahçeliler, FETÖ aleyhine miting yaptılar da biz mi duymadık? Tam tersine, o dönem Fenerbahçe mitinglerinde FETÖ4ye yönelik hiçbir tepki yoktu. Tam tersine bütün tepkiler hükümete yönelikti. Hatta dönemin Fenerbahçe Başkanı ABD’ye ılımlı mesajlar yolluyordu. Gelelim bizim bakışımıza… Bu konudaki görüşümüz eskiden beri aynıdır. Şike olayı, Ergenekon hadisesi kadar gerçek bir vakadır. FETÖ tıpkı Ergenekon’u istismar edip orduyu nasıl ele geçirmek istemişse, aynı süreci şike olayında işletmiştir. Var olan şikeyi istismar edip Fenerbahçe’yi ele geçirmek istemiştir. Fenerbahçe, FETÖ belasına karşı hiçbir direniş göstermemiştir.

Dedi: Trabzonspor’un şampiyonluk kupasını kaldırdığı bir süreçte Fenerbahçeli futbolcuların idmanda 2010-2011 kupasını kaldırmalarını nasıl yorumlamak lazım?

Dedim: Bunun cevabı Fenerbahçeli futbolcuların beden dilinde yatıyor. Bu işin kendilerine zoraki ve nasıl yaptırıldığını yansıtıyorlar. “Beden dilleri, Trabzonsporlulara; “Bizim bu kupada hiçbir emeğimiz yok. Galiba bu kupa da sizinmiş” diyor.

Dedi: Ali Koç, Trabzonspor’a karşı İstanbul takımlarının birleşmesi gerektiğini savunuyor. Bu bir savaş kışkırtıcılığı değil mi? yoksa futbol gerçekte böyle bir şey mi?

Dedim: Buna iki ayrı cevap verildi. Birinci cevabı bir Beşiktaş taraftarına Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi verdi. “Ali Koç’un gazına gelmeyin. Ben şaklaban değilim.” dedi. İkinci cevabı ise Trabzonspor, Olimpiyat Stadı’ndaki şampiyonluk kutlaması ile verdi. Stadyumu dolduran 80 bin kişinin arasında Sarı-Lacivert, Siyah-Beyaz ve Sarı-Kırmızı formalı insanlar parlayan güneşin yanındaki yıldızlar gibiydi. Hepsi gökyüzünün vazgeçilmezleriydi.

Dedi: Trabzonspor Ali Koç’un bu saldırganlığı karşısında ‘Koç ürünlerine boykot’ çağrısı yapamaz mıydı?

Dedim: Her şey zıddında yatar. Ali Koç da belki de böyle bir şey istiyordu. Fenerbahçelileri, Koç ürünleri önünde kuyruğa sokmak için bunu bir fırsat görebilirdi. Trabzonspor’un sessizliği en doğru olmuştur. Trabzonspor cevabını örnek kutlamalarıyla zaten verdi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler