İnsanların tanıdığı, bildiği bir ortamda istedikleri her şeyi kolay kontrol edebildiğini düşündüğü ve kendini rahat hissettiği psikolojik evreye verilen isimdir konfor alanı.
Masum göründüğüne bakmayın bu tanım insanı içten içe çürüten, kişinin gerçek potansiyelinin açığa çıkmayışının sebebi yegane düşmanlarından birinin tanımıdır aslında.
Konfor alanı kişiyi yok etmek için pusuda bekleyen ve harekete geçmesini engelleyen bir alandır. Konfor alanında insanın bilmediği bir durum yada çözemediği bir problem yok gibi görünür ki bu aslında sorunların, problemlerin olmadığı değil yüzeye çıkmadığı sorun ve problemlerle yüzleş ilmediği alandır. Problem yoksa çözümde yoktur ve sorun yoksa gelişim de yoktur denilebilir.
Konfor alanı bir çeşit uyuşturucu gibi alışkanlık yapar ve bir müddet sonra hedeflerinizden ödün vermeye başlarsınız. Örneğin üniversiteye hazırlanıyorsanız illa ki Boğaziçi üniversitesinde okumak zorunda değilim varsın Abant üniversitesi olsun, yada bir şirkette orta dereceli bir memursanız illa müdür olmak zorunda değilim şef olsam yeter gibi hedef küçültmeye başlar ve sizi daha çok çalışmaktan alıkoyar.
Konfor alanının güzel tarafları da yok değildir aslında. Ortam tehlikesizdir, kaygı en düşük seviyededir.
Yeni bir bilgiye sahip olmak ve farklı yerler keşfetmek tüm bu sükunetin ve rahatlığın dışında bir halkada bekleyedurur sahiplerini.
Evinize dönerken her zaman aynı yolu kullanmak size güvenli ulaşımı sunabilir yalnız bu alışıla gelen durum yeni yollar yeni istikametler keşfetmenizi engeller.
Endişe ve korkularınızı yenerek çemberin dışına çıkmaya karar verdiğinizi düşünelim; siz bir koşucu iseniz artık daha kısa sürede daha uzun koşacaksınız, eğer bir beyin cerrahı iseniz yeni, pratik ve daha güzel tedavi teknikleri bulmaya yakınsınız demektir.
İş bu örnekler öylesine verilmiş gelişi güzel örnekler değildir. Uzman bir görüşe göre bir koşu sporcusu tüm enerjisinin tamamıyla tükendiğini düşündüğü, artık bir adım ileri gidemeyeceğini hissettiği anda bile enerjisinin henüz yüzde altmışını kullanmıştır. Eğer konfor alanının dışına çıkıp hala koşabilirim diyorsa işte o zaman rekor kırabilecek bir motto’ya kavuşmuş demektir.
Velhasıl*ı kelam;
Aposkalınız size zor mu geliyor, stresiniz her zaman kinden fazla mı ve en önemlisi de kendinizi yetersiz hissetme endişesi ile karşı karşıya mısınız? Korkmayın işte şimdi konfor alanınızın dışına çıktınız demektir. Artık size başarısız olacağınızı fısıldayan tüm o stres ve endişe sizin için birer engel teşkil etmeyecek bilakis ilerlediğiniz yolda sizlere yol gösterici olacaktır.
Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.