MAĞDUR "ŞAMPİYON"

Trabzonspor ligi ikinci tamamladı. Başakşehir şampiyon oldu. Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü küme düştü. Kulüpler Birliği'nin oy birliğiyle alm...

Trabzonspor ligi ikinci tamamladı. Başakşehir şampiyon oldu. Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü küme düştü. Kulüpler Birliği'nin oy birliğiyle almış olduğu "Covid-19'un takımları olumsuz etkilemesi nedeniyle oynanmış sezonda küme düşme olmasın" tavsiye kararı, dün TFF tarafından kabul edildi. Trabzonspor-Alanyaspor final maçının önüne geçen TFF'nin bu kararı, "madem küme düşme olmayacaktı koronavirüsten dolayı ligleri neden olduğu gibi tescil etmediniz" sorusunu gündemin ilk sırasına oturttu. Trabzonspor başkanı ve yönetim kurulundan ne sözlü ne yazılı bir açıklama duymadık. Sadece Bursaspor resmi sitesinden "küme düşmeme" kararına itiraz edeceklerini açıkladı.

Dün gece, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Ziraat Türkiye Kupası finali oynandı. Karadeniz Fırtınası, Erol Bulut yönetimindeki Alanyaspor'u mağlup ederek uzun bir aradan sonra "kupa şampiyonu" oldu. Uğurcan Çakır ve gol kralı Shorlöth, sahada takım arkadaşlarına güven veren iki isimdi. Abdülkadir Ömür de iyi oynayınca, Bordo Mavililer ligin son bölümündeki kötü performansından farklı bir futbola şahit olduk. Sorlöth bir asist bir golle maçın yıldızı oldu. Takım oyununu fena oynamayan, ne yaptığını bilen, yardımlaşan, iyi mücadele eden bir takım seyrettik. Trabzonspor, takım oyununda da başarılı olunca Türkiye Kupası Trabzonspor'un oldu.

Sonuç olarak, hocası olmayan takım hocası olan takıma galip geldi. Sosa ve Novak transferleri taraftarın merakla beklediği konu. Teknik direktör kim olacak? Başkan ve yönetim kurulu Başakşehir'in şampiyonluğunu kabul edip küme düşen takımların koronavirüsten dolayı affedilmesini neden kabul etti. Küme düşme yoksa şampiyonluk neden var? En tehlikeli süreçte "mutlaka futbol oynanmalı" diyenlere neden gereken cevap verilmedi. Karar, "oy birliği" yerine "oy çokluğu" ile kabul edilse Trabzonspor camiası daha az rencide olurdu. Sayın başkan ve yönetim kurulundan bu konu başlıkları hakkında net ve tatmin edici bir açıklama bekliyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Cevdet - neden kücümsüyorsunuz newton u.. senin hüseyin hoca oluyor da newton olamiyormu.. hüseyin ve vewton un futbol gecmislerine bir bakin ve ona göre de yazin lütfen..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Temmuz 11:40


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler