İYİ Kİ "VAR"

Alanya ve Ankaragücü beraberlikleriyle dört puan kaybeden Trabzonspor, liderliği de Başakşehir'e bırakınca stres üstüne stres yaşadı. Özellikle, Başak...

Alanya ve Ankaragücü beraberlikleriyle dört puan kaybeden Trabzonspor, liderliği de Başakşehir'e bırakınca stres üstüne stres yaşadı. Özellikle, Başakşehir'in hakem takdir haklarıyla puan kaybı yaşamaması ligin boyu kısaldıkça daha da dikkat çekiyordu. Başakşehir bir gün evvel Antalyaspor'u Demba Ba ile geçerken Karadeniz Fırtınası İstanbul'da zorlu Galatasaray karşısına dün akşam mutlak galibiyet için çıkmak zorunda kaldı. Galatasaray'ın şampiyonlar ligi hedefini devam ettirebilmesi, Trabzonspor'un da şampiyonluk adına Başakşehir'in ensesinden ayrılmaması için puan kaybetmemesi gerekiyordu. Zor ve stresli maçı kazanan takım, hem moral hem de üç puan kazanarak yoluna devam edecekti.

Trabzonspor, Nwakaeme dışında ideale yakın bir on bir ile sahadaydı. Fatih Terim'in takımı ise, çok sayıdaki eksiğine maçtan önce Onyekuru'yu da eklemişti. Maça iyi başlayan taraf Sosa liderliğindeki Trabzonspor'du. Ön bölgedeki baskılı futbola birkaç oyuncu ayak uyduramasa da, sahada Galatasaray'a göre daha diri bir takım vardı. Feghouli'nin görmüş olduğu kırmızı kart Galatasaray'ın dengesini daha da bozdu. Ekuban'ın şık asistinde Sorlöth'ün ayak bileğine basan Donk penaltıya sebebiyet verince, Bordo Mavililer ilk yarıyı Sosa'nın attığı golle önde tamamladı. Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başladı. Bir eksik oynayınca oyuncu değişiklikleri de pek fayda etmedi. Sosa'nın muhteşem ortasını gole çeviren golcü sol bek Novak, rakibinin moralini yerlebir etti. Maçın son bölümünde Sosa, Ekuban ve Kamil Ahmet gibi dün gecenin iyileri oyundan alınınca Galatasaray birazcık kıpırdadı. Son dakikada, Hüseyin Türkmen güven vermeyen oyununu gereksiz penaltı yaptırarak taçlandırınca fark bire indi. Son düdükten önce ligin gol kralı sahne aldı ve oyuna noktayı koydu. Trabzonspor, zor maçı kazanarak "şampiyonlukta ben de varım" dedi. Başakşehir, Türkiye'nin büyük bir kulübüyle son dört haftaya at başı giriyor. Sonunu herkesin merak ettiği bu yarış nasıl sonuçlanacak, yaşayıp göreceğiz. Feghouli'nin "katır tepmesi" eylemiyle oluşan kırmızı kartını ve Donk'un Sorlöth'un ayak bileğine net basması sonucundaki penaltı kararlarına imza atan VAR hakemi Ali Palabıyık'ı kutlamak lazım. Her iki pozisyonda da, elit hakemimiz Cüneyt Çakır pozisyonlara kayıtsız kaldı. Yani, dün akşam VAR olmasa Trabzonspor belki de maçı kazanamayacaktı.

Son dört maç kaldı. Ya Başakşehir ya Trabzonspor şampiyon olacak. Kadro derinliği olarak rakibine oranla daha iyi olan taraf Başakşehir. Büyük kulüp ve camia olması da Trabzonspor'un büyük avantajı. Hüseyin Çimşir dünkü maçta rakibini iyi analiz etmiş, Feghouli'nin kendini oyundan attırması da Hüseyin Çimşir'e bir güzellik olmuş. Dün gece hak eden kazandı. Hem de her şeye rağmen!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler