Liman İşletmeden cevap geldi

Gazetenizin 23/3/2022 tarihli nüshasında yayımlanan “Araç Krizi Büyüyor” başlıklı haberde, yine gazetenizin 24/3/2022 tarihli nüshasında “Liman Otopar...

Gazetenizin 23/3/2022 tarihli nüshasında yayımlanan “Araç Krizi Büyüyor” başlıklı haberde, yine gazetenizin 24/3/2022 tarihli nüshasında “Liman Otoparkındaki 3 Araç ve Hukuku Savunmak” başlıklı yazıda ve gazetenizin gunebakis.com.tr adlı internet sitesinde; basın meslek ilkeleri göz ardı edilmek suretiyle Trabzon Liman İşletmecisi olan müvekkil şirketi ve Genel Müdürü Sayın Muzaffer Ermiş’i mahkeme ve savcılık kararlarına uymayarak kamuoyu nezdinde hukuka aykırı iş ve işlemler yaptığı izlenimi doğuracak şekilde gerçek dışı iddia ve haksız ithamlara yer verilmiş olmakla işbu cevap ve düzeltme yazısını göndermek gerekmiştir. Şöyle ki;

"İlgili haber ve yazılarınızda zikredilen araçlara gümrük idaresince el konulmuş olup, müvekkil şirketin bu araçlarla ilgili olarak açılan davanın tarafı olmadığı mahkeme kararından da açıkça anlaşılmaktadır. Haberi hazırlarken mahkeme kararını okuma zahmetine katlanmış olsaydınız Sayın Savcılığın kaçakçılık isnadıyla açmış olduğu davanın taraflarının Gümrük İdaresi ile araçların sahibi olan Gürcü vatandaşlar olduğunu, müvekkil şirketin davanın tarafı olmadığını ve adı geçen Gürcü vatandaşların kaçakçılık suçunu işlediklerinin mahkemece kabul edildiğini görecektiniz.

Gümrük idaresi ve Savcılığın talebi doğrultusunda mahkemece el konularak, muhafaza edilmek üzere müvekkil şirkete teslim edilen bu araçlar dava süresince müvekkil şirketin ardiyesinde iyi şekilde muhafaza edilmiştir. Müvekkil şirketin, bu hizmetine karşılık Liman Hizmetleri Tarifesi uyarınca ardiye ücreti alma hakkına sahip olduğu da tartışmasızdır. Zira müvekkil şirketin verdiği bu hizmet mukabilinde ardiye ücreti alma hakkına sahip olduğu, aynı mahiyetteki başka bir davada Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 4.Hukuk Dairesince verilip, kesinleşen 9/1/2020 tarih ve E.2019/163 K.2020/10 sayılı mahkeme kararıyla da hukuken tescil edilmiştir.

Dolayısıyla, haberinizde iddia edilenin aksine hukuka aykırı hiçbir işlem ve eylemi söz konusu olmayan müvekkil şirketin Genel Müdürü tarafından ilgili avukatlara “ben bu kararı tanımam, ben savcı da başsavcı da tanımam” şeklinde söylemde bulunması kesinlikle söz konusu olmadığı gibi adı geçen avukatları makamında kabul edip ikramda bulunmakla kalmayıp, konuyla ilgili yukarıda zikredilen ardiye ücretlerine ilişkin emsal mahkeme kararından da bahsetmek suretiyle hukuksal bilgi paylaşımında da bulunan Genel Müdür Muzaffer Ermiş'in avukatlara karşı kötü muamelede bulunduğu iddiası da bütünüyle asılsız bir iddiadan ibarettir.

Bu bağlamda haberlerinizde iddia edilenin aksine ortada kriz diye tabir edilebilecek bir durum olmadığı gibi ne Savcılık Makamınca ne de Mahkemece söz konusu araçların ardiye ücreti alınmaksızın sahiplerine iade edilmesi yönünde müvekkil şirkete yazılmış herhangi bir yazı da bulunmadığı halde basın meslek ilkelerini göz ardı edip, hiçbir araştırma yapmadan, kulaktan duyma, özel kasta matuf, gerçek dışı iddialarla; hisseleri Borsa İstanbul Piyasasında işlem gören, şehrimizin ekonomisine 174 çalışanı ve yıllık yaklaşık 50 milyon TL katkı sağlayan, her yıl Kurumlar Vergi Rekortmenleri arasında yer alan bu güzide kuruluşu ve Sayın Genel Müdürünü töhmet altında bırakan asılsız haberinizin düzeltilmesi talep ediyoruz."

Keşidecilere Vekili

Av. Mehmet YILMAZ

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Günebakış Gazetesi - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler