Liberaller neden HDP’ye gittiler

Liberal düşüncedeki aydınlarımızın bir bölümü HDP’ye katıldı. Gövde gösterisi biçiminde HDP’ye katılan liberaller, artık Kandil’in gölgesinde demokras...

Liberal düşüncedeki aydınlarımızın bir bölümü HDP’ye katıldı. Gövde gösterisi biçiminde HDP’ye katılan liberaller, artık Kandil’in gölgesinde demokrasicilik oyunu oynayacaklar! PKK’ya hiçbir şey demeyecekler, silahların gölgesinde demokrasiyi savunacaklar!.. Nasıl bir savrulma olduğunu bilmem anlatabiliyor muyuz? Liberallerin katılabilecekleri muhalefet partisi veya partileri var. Ama onlar politikayı en keskin biçimde ve silahların gölgesinde yönlendirmeyi düşünüyorlar. Fikir üretmeyi değil yönetmeyi seviyorlar. Şimdi şu isimlere bakalım. 1- Rıza Türmen: CHP eski Milletvekili. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde yargıç olarak Türkiye’yi temsil ederken Refah Partisi’nin kapatılmasını haklı bulan bir yargıç. Aynı yargıç şimdi hakkında kapatılma davası devam eden HDP’ye danışmanlık yapacak... HDPKK’yı demokrasi içine sığdıracak!.. 2- Mehmet Altan: Altan kardeşlerin müzmin liberali. Her dönem mutlaka birinin safında savaşan bir liberal. Bir zamanlar AK Parti’yi savunurken daha sonra FETÖ’nün saflarına geçmiş ve FETÖ hareketine destek vererek bu ülkede askeri darbeyi bile istemişti. Hapse girdi, çıktı. İntikam hırsıyla yanıyor. İntikamını HDPKK üzerinden alacak!.. 3- Ali Bayramoğlu: Bir başka müzmin liberal. Norveç Dışişleri Bakanlığı tarafından yazdığı internet sitesinin fonlandığı ortaya çıktığında dert etmeyen ve aidiyeti olmayan bir liberal. 4-Levent Köker: Abant toplantılarının vazgeçilmezlerinden. O da Erdoğan’dan intikam peşinde. 5- Hasan Cemal: Yine sitesi yurtdışından fonlanan bir başka müzmin liberal. Değil HDPKK, biraz genç olsa doğrudan PKK’ya bile katılabilirdi.

PKK silah bırakmadı. Bırakmak gibi bir niyeti de yok. Böyle bir süreç gündemde hiç yok. Öyleyse bizim liberal aydınlarımız acaba niçin PKK’nın gölgesinde demokrasicilik oynayacak? Acaba neden hep beraber HDPKK’yı tercih ettiler. Cevabı son derece basit. Bu tercih onların tercihi değil. Dışardan orada toplanılması istendi. Orada toplanılmasının tek sebebi ise Tayyip Erdoğan düşmanlığı. Millilik vasfı olmayan bizim liberal aydınımız artık demokrasi ve insan hakları gibi kavramların çok uzağında. Diyarbakır’da evlatları için yıllardır nöbet tutan annelere inat dağın yanında yer alan vicdan fukaraları… Aksine daha dün Cumartesi Anneleri’ni savunuyorlardı. Anne kavramının karşılığını Cumartesi Anneleri’nde buldular. Şehit annelerini de hiç sevmediler. Tıpkı bugün Diyarbakır annelerini sevmedikleri gibi. Nedeni çok basit. Liberal aydınlarımız bağımsız bir Türkiye istemiyor. Batının kontrolünde bir devletçik peşindeler. Onlar için ‘vatan’ kavramı fark etmiyor. Karınlarının doyduğu her yer onlar için vatan. Hele hele İslam kavramından nefret ediyorlar. Ne Diyarbakır anneleri ne şehit anneleri. Onlar Kandil’dekilerin annelerini seviyorlar. Bugün HDP’de toplanmalarının ana sebebi de bu. PKK ile aynı çizgide ve onun silahsız gücü gibiler.

***

Liberal aydınlar acaba HDP’de ne buldular da orada toplandılar? Gelecekte ne bekliyorlar? Aslında bütün mesele burada yatıyor. Kendilerine göre önce Tayyip Erdoğan’ı göndermede HDP’nin rolünü belirleyecekler. Daha sonra HDP’nin muhalefet içindeki gücüne yön verecekler. Yani bir anlamda HDP üzerinden önümüzdeki süreci şekillendirecekler. Etrafında toplanabilecekleri bir diğer parti DEVA Partisi olabilirdi. Hatta daha makul sayılabilirdi. Ancak hem DEVA’yı yönetemeyeceklerini düşündüler, hem de DEVA’nın gücünü küçümsediler. Onlara Avrupa’nın da tam destek verdiği ayrılıkçı hareketin içinde olmak yakışırdı. Şimdi yakıştıkları yerdeler.

***

Dodurga seçimleri üzerinde

Dodurga Çankırı’nın bozkırında bir belde. Çankırı denince Yozgat gibi muhafazakar bozkırı hatırlarsınız. Dodurga’da seçimleri AK Parti kazandı. Bu sonuç son derece normal. Esas sorun AK Parti Dodurga’yı kaybetseydi yaşanırdı. İsterseniz bunu şöyle ifade edelim. Dodurga seçim sonuçları AK Parti için asla bir seçim zaferi değildir. Dodurga seçimleri AK Parti için Türkiye geneline örnek bile gösterilemez. Dodurga seçimlerini İYİ Parti veya DEVA Partisi kazanmış olsaydı işte kıyamet o zaman kopardı. Bugün “Bir belde seçimi Türkiye genelini göstermez” diyebiliyoruz. Ama bunu çıkan sonuca göre söylüyoruz. Şayet Dodurga’yı muhalefet partilerinden biri kazanmış olsaydı Dodurga sonuçları Türkiye geneleni yansıtırdı. Ve hakikaten AK Parti Dodurga sonuçlarının altında kalırdı. Biz Dodurga seçimlerini böyle yorumluyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler