Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Erdem: "Bir millete kimlik kazandıran dilidir"

DÜZCE (AA) - Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı Ekrem Erdem, dilin milletlere kimlik kazandırdığını belirterek özellikle aydın kesimin dile hakim olması gerektiğini belirtti. Düzce Belediyesi tarafından Kültür Merkezi'nde...

DÜZCE (AA) - Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı Ekrem Erdem, dilin milletlere kimlik kazandırdığını belirterek özellikle aydın kesimin dile hakim olması gerektiğini belirtti.

Düzce Belediyesi tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Vizyon Konferansları" etkinliğine katılan Erdem, dillerine gereken değeri vermeyen toplumların yok olduğunu savundu.

Yahudilerin 3 bin yıl sonra tekrar devlet kurabilmesinin dil ve dinlerini kaybetmemelerinden kaynaklandığını öne süren Erdem, "Bir millete kimlik kazandıran dilidir. 'Alman' dediğimizde ırkına bakmayız. 'Almanca konuşan' deriz. Dil toplum için gerçekten çok önemlidir. Dil kimlik olduğu kadar kişiliktir. Kişinin aynası dildir. Davranışı güzel olanın sözü, sözü güzel olanın da davranışı güzeldir. Peygamber efendimiz, 'insan dilinin altındadır' diyor." ifadesini kullandı.

"İyi insan, kötü insan yoktur. Dilini iyi kullanan kötü kullanan insan vardır" diyen Erdem, şiddetin de en önemli sebeplerinden birisinin dil olduğunu, kendini ifade edemeyen insanların şiddete başvurduğunu anlattı.

Türk aydınlarının da dil sorununun bulunduğunu iddia eden Erdem, bir yazarın derdini anlatacak kadar Türkçeye hakim olması gerektiğini sözlerine ekledi.

15 Kas 2019 - 19:27 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.