Artweeks@Akaretler sanatseverlerle buluştu

Sanatseveleri, tanınmış yerli ve yabancı sanatçıların çağdaş sanat eserleriyle buluşturan Artweeks@Akaretler kapılarını açtı. Koleksiyonerlerin de y...

Sanatseveleri, tanınmış yerli ve yabancı sanatçıların çağdaş sanat eserleriyle buluşturan Artweeks@Akaretler kapılarını açtı. Koleksiyonerlerin de yoğun ilgi gösterdiği serginin 5'inci Edisyonu 19 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

UBS ana sponsorluğunda, Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonuyla düzenlenen Artweeks@Akaretler, bugün kapılarını açtı. Farklı disiplinlerden sanatçıları ve eserlerini merkezi bir lokasyonda sanatseverlerle bir araya getiren etkinlik, Akaretler Sıraevler’in F2 Anim House, A11, A19, A25-27, A35, A37-39, A55 numaralı binalarında ücretsiz gerçekleşiyor. Merkür Galeri Kurucusu ve Artweeks@Akaretler’in Organizatörü Sabiha Kurtulmuş, bu etkinliğin 6 ayda bir yapıldığını belirterek Beşiktaş Akaretler’de sıra boyunca görünen tarihi sıraevlerle galerilerin art arda izlenebileceğini söyledi. Kurtulmuş, “19 Eylül’e kadar saat 11.00-20.00 arasında herkes burayı ziyaret edebilir” diye konuştu.

“ÇIKIŞ NOKTAM, KADINLIK DUYGUM”

Organizasyona ‘Benim Kırmızı Çizgim’ adlı sergisiyle katılan Sanatçı Şerife Bilgili Ercantürk, bu yılın kendisi için çok duygusal geçtiğini ve kadınlık duygusunun çok fazla ağır bastığını belirtti. Yaklaşık 6-7 aylık çalışma sonucunda sergideki eserlerin ortaya çıktığını ifade eden Ercantürk, “Benim 9 parça eserim var. Duygularım eserlerime yansıdı. Bir kere ben kadınım, anneyim, iş kadınıyım. Çok farklı şapkalarım var. Annelik duygularımı çok fazla yoğun yaşadığım dönemdeyim. Bu serginin çıkış noktası da kadınlık duygum” açıklamasını yaptı.

“ASILI BURKAYI GÖREN HERKES ÇOK ŞAŞIRDI”

Şerife Bilgili Ercantürk şu şekilde konuştu:

“Eserlerimi oluştururken hissettiklerim, bütün dünya genelinde kadının her geçen gün çok daha farklı konumlara geldiği, çok daha iyi konumlara gelmesi gerekirken çok fazla geri getirildiğini, elinden birçok haklarının alındığıdır. Sırf kadın olduğu için insani haklarının bile ellerinden alındığını görüyoruz. Bu çok üzücü, korkunç bir duygu. Özellikle son dönemde Afgan kadınına yapılan zulüm ve onların elinden alınan haklarını incelediğimde dedim ki evet bu sergide kadını vurgulamalıyız.”

Tavana asılı burkayı gören herkesin çok şaşırdığını vurgulayan Ercantürk, tam da bu hissi yaşatmayı amaçladıklarını, burkanın tavana asılmasıyla ise kadına verilen değer ve haklarının elinden alındığının göstermeye çalıştıklarını söyledi.

HÜRRİYETLERİN CİNSİYETE DAYALI OLDUĞU BİR DÖNEM

Bu sergide kadın olmanın hem olumlu hem de olumsuz yönlerini göstermek istediklerini belirten Küratör Begüm Güney de “Çok yakın bir tarihin zorluğun altını çizmek istedik. ‘Hürriyetlerin cinsiyete dayalı olduğu bir dönem’, bu tanımlama sergiyi çok iyi şekilde özetliyor. 1920’lerden beri Afgan kadını bu zulmün içinde. Dünyanın onların yanında olduğunu bilmek istediklerinin altı çiziliyor özellikle. Biz de birlik mesajı vermek için onların sosyal medya üzerinde oluşturdukları Benim Kırmızı Çizgim adlı kampanyayı sergimizin adı olarak belirledik. Bu şekilde onlara destek vermek istedik” şeklinde konuştu.

Artweeks@Akaretler’de; A11’de Zilberman Gallery, A19’da AICA Türkiye Başkanı Sinan Eren Erk küratörlüğünde Yildiz Holding Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan bir kesit, A25-27’de Sanatorium, Mine Sanat, Empire Project, Martch Art Project, artSumer, X-ist, A35’de Vision Art Platform, A37-39’da Pi Artworks, Merkur, Pilevneli, Ferda Art Platform, Mixer, F2 Anim House - Galeri Nev Istanbul, A55’de Şerife Ercantürk Bilgili, İdil İlkin, Sanatatak, Krank Art Gallery ve BB Project yer alıyor.

08 Eyl 2021 - 17:32 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.