banner114
banner146

23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla gerçekleştirilen 23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında ilçenin yöresel yemekleri tanıtılarak katılımcılara ikram edildi.

Yan teması "yerel mutfak" olan festivalin üçüncü gününde, Tarihi Çarşı'daki SAKEM binasında yöresel lezzetlerin yapımı ve sunumu gerçekleştirildi.

Ispanaklı pide, lokum ve zerde gibi yöresel lezzetler katılımcılara ikram edildi.

Burada konuşan Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, yerel lezzetlerin yaşatılması için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Elif Köse de yerel lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Etkinlikler kapsamında ayrıca, Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde "Belgesel Yapımcılığı ve Yapım Süreci" söyleşisi ile oyuncu, yönetmen ve senarist Müfit Can Saçıntı söyleşisi gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.