KÖR DÖVÜŞÜ

Sivasspor ve Kayserispor maçlarında üç puana uzanamayan Karadeniz Fırtınası, Bülent Uygun sonrası sadece Göztepe'ye kaybetmiş komşu ve kardeş Çaykur R...

Sivasspor ve Kayserispor maçlarında üç puana uzanamayan Karadeniz Fırtınası, Bülent Uygun sonrası sadece Göztepe'ye kaybetmiş komşu ve kardeş Çaykur Rizespor'a misafirdi. Nwakaeme ve Ekuban gibi takımın gol yükünü sırtlayan iki önemli oyuncunun olmaması Trabzonspor'un en büyük eksisiydi. Milan Skoda'nın sahada olması, Çaykur Rizespor'un en büyük avantajıydı.

Abdullah Avcı, maçtan önce kazanmak için oynayacaklarını söyledi. İlk yarı tamamlandığında futbol yerine kör dövüşü seyrettik. Trabzonspor'un yetersiz ve derin olmayan oyuncu kadrosu, eksikleriyle daha da sıkıntılı bir vaziyetteydi. Sahada sadece kıran kırana bir mücadele vardı, gol yoktu. İkinci yarı da ilk yarının benzeriydi. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen maçta, Bordo Mavililer rakip kalede daha çok tehlike yarattı. Sahada, kolu kanadı kırık fakat üç puan alması gereken bir takım vardı. Uzatmalarda Çaykur Rizespor'un üst direkte patlayan şutu maçın sonucunu tayin etti. Golsüz biten Karadeniz derbisinde her iki takımda birer puanla yetinmek zorunda kaldı. Çaykur Rizespor kalecisi Tarık, maçta öne çıkan bir performans sergiledi.

Sonuç olarak, Abdullah Avcı son üç maçında üç beraberlikle üç puan alıp altı puan kaybetti. Dördüncü sıradaki yerini muhafaza etti. Nwakaeme ve Ekuban'ın olmayışı takım oyununu da olumsuz etkiledi. Duran ve hareketli toplara mahkum bir futbolla maç kazanmak zor. Lewis Baker'in köşe atışları, Bakasetas'ın şutları ve Vitor Hugo ve Edgar'ın özel gayretiyle maç kazanmanın garantisi yok. Dünkü Trabzonspor, çok çaresizdi. Çok mücadele ederek kazanmak istedi, olmadı. Çünkü, futbol aklıyla oynayan yeteneklilerin mücadelesine yardımcı olur. Üretken oyunun yoksa üretken oyuncu sayın azsa galip gelmek çok çok zorlaşır. Rize'deki maçta buna tanık olduk. Takımın en tecrübeli ismi Vitor Hugo bile, çaresizlikten kırmızı kart yemek zorunda kaldı. Sanırım, Abdullah Avcı tek tek Trabzonspor'un ihtiyaçlarını not ediyordur. Şüphesiz, ihtiyaç listesi biraz kabarık olacak.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler