Kazanma sanatı

Trabzonspor kötü de oynasa, sıkıntı da yaşasa sonuca gitmeyi biliyor. Zaten şampiyonluk yolunda kötü dönemden hasarsız çıkmak en büyük avantajdır. B...

Trabzonspor kötü de oynasa, sıkıntı da yaşasa sonuca gitmeyi biliyor.

Zaten şampiyonluk yolunda kötü dönemden hasarsız çıkmak en büyük avantajdır. Beşiktaş bir girdaba girdi çıkamıyor. F.Bahçe ve G.Saray geriden gelmeye çalışıyor.

İşte bu tabloda Trabzonspor bir ‘kazanma sanatı’ icra ediyor. Eksikleri olabilir, bunlar yıldızlar da olabilir. Ancak Trabzonspor her şartta kazanmasını biliyor.

Fatih Karagümrük bu ligin en organize, topa hükmeden, hızlı ve etkili hücuma çıkan takımı. Böyle bir rakibe karşı Trabzonspor önde baskı ile oyun bozmaya çalıştı ancak bunda fazla etkili de olamadı.

Bu süreçte top Karagümrük’te iken Trabzonspor fırsatlar yakaladı ve onlardan birinde penaltı kazandı. Penaltının ilkinde Djaniny topu Viviano’ya nişanladı ama bu kaleci daha topa vurulmadan en az bir metre öne çıkmıştı ve penaltı tekrar edildi. İkinci penaltıda Djaniny hata yapmadı ve Trabzonspor’u öne geçiren golü attı. Bu golden sonra top Karagümrük’te olsa da Trabzonspor rakip savunmanın hatalarında fırsatlar buldu. Bunlardan birinde kaçırılması daha zor olan bir pozisyonda Nwakaeme topu boş kaleye atamadı. İlk yarının sonunda bu gol olsa belki de ikinci yarıyı daha rahat izleyebilirdik.

İkinci yarıda özellikle Emre Mor net fırsatı kaçırdıktan sonra Abdülkadir Ömür birkaç dakika önce müsait pozisyonda vuramadığı topa bu kez ceza sahası dışarından müthiş bir vuruş yaparak herkesi rahatlattı. Ve kalan bölümde Trabzonspor skoru korumasını bildi ve çok zorlu bir deplasmandan önemli bir galibiyetle döndü. Takipçileri Hatay ve Konya’nın mağlup olması ile de puan farkını 10’a çıkartarak şampiyonluk yolunda dev bir adım daha attı.

Bu güzel tabloda eksikleri ve sıkıntıları iyi görmek gerek. Çünkü daha haftalar var ve çok önemli bir avantaj yakaladık. Bunu sürdürmek için her maçı yine final havasında görmeliyiz.

Taraftarlarında artık bu süreçte tribünleri tamamen doldurup takıma güç vermeli.

Adana Demir maçında Akyazı tamamen dolmalı. Bu takım bunu hak ediyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Rahman Turan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler