İş insanı Ali Kaya, hukuka gitmeli

Geçtiğimiz hafta iş insanı Ali Kaya’nın gazete sayfalarına yansıyan bir şikayeti vardı. Trabzon’da deniz ürünlerini işleyen fabrikalardan birinin sahi...

Geçtiğimiz hafta iş insanı Ali Kaya’nın gazete sayfalarına yansıyan bir şikayeti vardı. Trabzon’da deniz ürünlerini işleyen fabrikalardan birinin sahibi olan Ali Kaya, Trabzon sevdası ve insan sevgisi ile tanınır. Dünyanın neresinde olursa olsun burnu kanayan, acı çeken insanları kendine dert edinir.

Ali Kaya’nın 10 yaşında Özbekistan uyruklu evladı, arkadaşlarıyla top oynarken düşer ve dirseği ile bileği arasında çatlak oluşur. 4 hafta önce yaşanan bu olay üzerine Kaya evladını Vakfıkebir Devlet Hastanesine götürür ve çocuğun kolu alçıya alınır. Ancak alçı kolda yara yapar. Yara her gün yayılır. İş insanı Kaya, tekrar Vakfıkebir Devlet Hastanesine başvurur. Doktor hastanede ameliyattadır ve ameliyatın kendisine uzun süreceği iletilir. Ardından da Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesine götürülmesi tavsiye edilir. İş insanı Kaya, 16.00 sularında Yavuz Selim Hastanesine ulaşır. Ancak saat 16.00’da poliklinik bitmiştir. Acil servise gitmesi tavsiye edilir. Çocuğu Özbekistan uyruklu olduğu için ücret yatırmadan önce doktora durumu aktarmak ister. Acil doktorunun yanına gider. Lakin doktor çocuğa bakmak istemez. Agresif bir tavırla, “Burası çocuğa bakılacak yer değil. Polikliniğe git!” der. Acı içinde kıvranan çocuğa bakmaz, poliklinik saatinin bittiğini bile bile başından savar. İş insanı Ali Kaya, Vakfıkebir’den geldiğini, trafik nedeniyle geciktiğini, içerde personelin kendisini acile yönlendirdiğini söyler. Ve ardından “Çocuk acı çekiyor. Lütfen bakabilir misiniz?” der. Doktor aynı agresif tavrını sürdürür. “Beni ilgilendirmez. Erken gelseydiniz.” der.

Sağlıkçılar elbette ki baş tacımız. Elbette ki onlar bizim yaşamımızın önemli bir parçası. Onlara yapılan her türlü saldırının en şiddetli biçimde karşısındayız. Lakin böylesi tavırlar kabul edilemez. Kolu morarmış, acı içinde kıvranan 10 yaşındaki çocuğa, “Poliklinik saatini geçirdin. Ben bakamam!” diyen bir doktor önce kendi camiasına zarar veriyor. Çocuğun acı çektiği kendisine hatırlatılınca bu kez, “Beni ilgilendirmez…” diyebilen bir doktor ise toplumu endişeye sevk ediyor. Sağlık camiasından herhangi birine ya da bir hekime yapılan herhangi bir saldırı nasıl tüm camiaya yapılmış sayılıyorsa 10 yaşında acı içinde kıvranan bir çocuğun çaresizliğine “Beni ilgilendirmez” diyen doktorun tavrı da tüm çocuklara yapılmış sayılır. Böyle bir doktor bize göre sağlık camiasına zarar veriyor. Kendini acilen düzeltmesi gerekir. Bu nasıl olacak?

İş insanı Ali Kaya, yazımızın en başında da ifade ettiğimiz gibi ilçesinde ve bölgemizde örnek bir insan. Yalnız kendisi için yaşamayan, insanı ve insanlığı önemseyen bir insan. Kaya, konuyu hukuka götürecek. Bize göre de götürmesi gerekir. Bu tür hekimleri düzeltmek için götürmesi gerekir. Yine bize göre bu bir sorumluluk. Ali Kaya da aynısını söylüyor. “Bana yapılanın başkasına yapılmaması için hukuka gideceğim.” diyor. Kaya, doğru söylüyor. Buradaki temel espri kesinlikle acı çeken bir çocuğu hastaneden geri çeviren hekimin cezalandırılması değildir. O hekime yanlış yaptığını hatırlatmaktır. İnsanlar yanlışlarını bazen kendileri hisseder ve özür dileyerek giderir. Bazıları ise yaptıklarını hep doğru zanneder. Aradan tam bir hafta geçti. Gazete sayfalarına ve internet sitelerine yansıyan bu olumsuz habere rağmen ilgili hekimden hiç ses çıkmadı. Halbuki acı çeken bir çocuğu geri çevirdiği ve babaya karşı agresif davrandığı için aileyi arayıp özür dileyebilirdi. O an yorgun olduğunu ya da farklı bir psikoloji içinde bulunduğunu ifade edip, anlayışla karşılamalarını isteyebilirdi. Aradan geçen bir hafta sonra bakıyoruz ki ilgili hekimin böyle bir derdi yok. Bu da yaptığının farkında olmamak ya da görevini kötüye kullanmak olarak ortaya çıkıyor. Öyleyse başkasına yapmaması için iş insanı Ali Kaya, sorumluluğunu yerine getirmeli. Ali Kaya, hukuka gitmeli.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler