İmamoğlu ve işe alımlar…

Dedi: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediyede işe aldığı PKK’lılarla ilgili liste yayınladınız. Trabzonlu bir Başkan bunlar...

Dedi: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediyede işe aldığı PKK’lılarla ilgili liste yayınladınız. Trabzonlu bir Başkan bunları gerçekten işe alır mı?

Dedim: Mesele Trabzon meselesi değil ki. Terör iltisaklı 557 kişinin İBB’de işe alındığını açıklayan da İçişleri Bakanı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Trabzonlu. Bu bakımdan meseleye Trabzon üzerinden değil, Türkiye üzerinden bakmalıyız. Mesel Trabzon’un değil Türkiye’nin meselesi. İkinci husus ise “Trabzonlu bir Başkan böyle bir şey yapar mı? PKK’ları işe alır mı?” diyorsunuz. Bakın, Ekrem İmamoğlu bu eleştiri karşısında neler söylüyor: “İBB’de çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişinin çalıştığını söylüyor. Bak, bak, bak… Yani 86 bin İBB çalışanını zan altında bırakıyor. İlk gün cevap vermeyi düşündüm. ‘Yok’ dedim. ‘Bekleyeyim…’ Dünü de bekledim. Niye? Yani şimdi ülkede sokakta gezen ya da bir kurumda çalıştığını bildiğiniz 557 tane terör örgütü mensubu var.’ diyeceksiniz. Bekledim ki herhalde onları gelip alacaklar. Öyle ya… Terör örgütü üyesiyse gelip tutuklayacak. Yalanı konuş. İftirayı at. Köşeye çekil! Bu arada kimse gelmedi.”

Okudunuz değil mi? İmamoğlu, PKK’lıların PKK’lı olmadıklarını savunuyor. İsim isim ve eylemleriyle birlikte yayınlanan teröristlerle ilgili eleştirilere ‘yalan’ ve ‘iftira’ diyor. Olay kadar vahim olan burası.

Dedi: Gerçekten terör örgütü iltisakları varsa neden tutuklanmıyorlar?

Dedim: PKK bağlantılı herkes tutuklanmaz. Tutuklanmanın şartları vardır. Bakın, İçişleri Bakanlığı bu isimlerin neler yaptıklarını, gözaltına alındıktan sonra serbest kaldıklarını açıklıyor. Kimi dağ kadrosuna katılmış, kimi şehirde eylem yapmış. Ama adam öldürdüğüne dair belge yok. Dağ kadrosuna katılan birisi için PKK’lı diyemeyecek miyiz? Bir diğerine geçelim. KCK/TM faaliyetlerinden ötürü yakalanıp tutuklandı. Ardından hapisten çıktı. Şimdi biz buna PKK’lı demeyecek miyiz? Osman Bozan, elinde Abdullah Öcalan posterleriyle eylemlere katıldı. Bu bir PKK’lı ama tutuklanması için yeterli gerekçe yok. PKK’lı demeyelim mi? Emrullah Ataman Kuzey Irak’tan yeni döndü. İBB’de işe girdi. Dağ kadrosundaydı. PKK’lı değil mi? İmamoğlu, ne vahim bir algıya oynuyor.

Dedi: Anladığım kadarıyla bunların hepsi emniyet kayıtlarında mevcut. Yani tamamı su götürmez PKK’lı… Peki Ekrem Başkan niye öyle diyor?

Dedim: Tablo vahim… Kimse Trabzonlu bir Başkan’dan bunu beklemez. Bakan Soylu açıklayınca, Ekrem Başkan büyük vurgun yedi. Bu tür algı yaklaşımlarıyla inkar politikası izliyor. Ancak inkarı mümkün değil ki. İsim isim, liste liste ortada. Tamamı PKK’nın tutuklanmayı gerektirmeyen sokak eylemlerine katılmış. Kimi cezaevinden çıkmış, kimi nezaretlerde kalmış.

Dedi: Ekrem Başkan herkesten adli sicil kaydı alındığını söylüyor.

Dedim: Doğru söylüyor. Bu suçlar adli sicil kaydına işlenmez. Bunlar güvenlik soruşturmasında ortaya çıkar. Ekrem Başkan anlaşılan güvenlik soruşturması yaptırmamış.

Dedi: Güvenlik soruşturması mecburi değil mi?

Dedim: Bildiğim kadarıyla memur alımlarında mutlaka yapılıyor. Ancak işçi alımlarında yapılmıyor. Bunlar belediye kadrolarına işçi olarak alınmış.

Dedi: İstanbul’daki Trabzon ve Trabzon bu konuyu nasıl yorumluyor?

Dedim: İstanbul’daki Trabzon’un rahatsızlığını görüştüğümüz arkadaşlardan alıyoruz. Trabzon’da ise hoş karşılanmadığını söylemeliyiz. Bildiğiniz gibi Trabzon, HDP’nin teşkilatlanmasına bile izin vermeyen bir kent. Böyle bir şehirde PKK iltisaklı isimlerin Trabzonlu bir Başkan eliyle işe alınması hoş karşılanabilir mi?

Dedi: Ekrem Başkan bu tavrıyla HDP oylarına oynuyor. İster Cumhurbaşkanı adayı olsun, isterse ikinci kez İBB Başkan adayı olsun bu oylara ihtiyacı var.

Dedim: Belki HDP’li Kürt oylarını alıyor ama Milliyetçi oylar hızla uzaklaşıyor. Ekrem Başkan yanlış stratejiler kuruyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Ali bey - "..terör iltisaklı 557 kişinin i̇bbde işe alındığını açıklayan i̇çişleri bakanı süleyman soylu.."nun görevleri arasında teröristleri adalete teslim etmek yok ama üniversite içinde yemekhane de geçinemiyoruz forumunda öğrencilere ters kelepçe var...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Aralık 09:24


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler