İlk maçın sinyali

82 günlük futbol açlığımız son bulurken Trabzonspor adına da yeni sezona yeni umutlarla başladık kuşkusuz… Trabzonspor adına gerek Slovenya kampı ge...

82 günlük futbol açlığımız son bulurken Trabzonspor adına da yeni sezona yeni umutlarla başladık kuşkusuz…

Trabzonspor adına gerek Slovenya kampı gerekse Türkiye’de oynanan hazırlık maçlarında ortaya konan futbolun lig için yeterli olmadığı herkes tarafından görünse de kulübün içinde bulunduğu durum bordo-mavili takımın birçok eksikle lige başlamasına neden oldu.

Trabzonspor bu yetersizliğin ve eksikliğin faturasını da daha ilk maçta ödedi…

Öyle ki maçın ilk yarısında Trabzonspor adına sahada tek olumlu organizasyon yoktu. Savunmadaki uyumsuzluk, orta alanda yeni yerleşim yerlerini yadırgayan oyuncular, ileride ise yalnızları oynayan Rodallega…

İşte bu görüntü Trabzonspor’u Başakşehir karşısında üretkensiz, isteksiz bir takım kimliğine soktu.

Bordo-mavili takımın bu görüntüsündeki baş etken ise tartışmasız Yusuf Yazıcı, Sosa ve Abdülkadir üçlüsünün verimli oldukları yerde değil de zorunluluktan farklı bölgelerde oynamasıydı.

Kaldı ki Ünal hoca da oyun içinde bu üçlüye sürekli alan değiştirerek orta alanı etkinleştirmeye çalıştı ama başarılı olamadı.

Trabzonspor adına mücadelenin ikinci yarısında da faklı bir görüntü yoktu. Açıkçası bu oyun yapısı ve bu oyuncu kadrosu ile farklı bir görüntü olmasını beklemek de hayalcilik olsa gerek.

O nedenle Trabzonspor’da kalitenin artması kaçınılmaz bir durum.

Nijeryalı golcü Anthony ile birlikte İranlı oyuncu Morteza’nın transferi ise bir nebze olsun bordo-mavili takıma kabuk değiştirebilir. Burak Yılmaz ve Amiri’nin geri dönmesiyle de bordo-mavililer yarışmacı bir takım kimliğini alabilir.

Aksi taktirde bu sezonun çile sezonu olması kaçınılmaz!...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Rahman Turan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler