İki farklı Trabzon

Trabzonspor ilk yarıda istenilen futbolu sergileyemedi. Kopenhag ani baskı ile hatamızdan bulduğu bir golle öne geçti. Bundan sonra Trabzonspor rakibe...

Trabzonspor ilk yarıda istenilen futbolu sergileyemedi. Kopenhag ani baskı ile hatamızdan bulduğu bir golle öne geçti. Bundan sonra Trabzonspor rakibe baskı kurmasını bekliyorduk ama bunu yapman için orta alan ve kanatların etkili olması gerekiyor. Bu yönde Trabzon’da kreatif iki oyuncu vardı. Bunlar Abdülkadir Ömür ve Bakasetas. Ancak bunlar etkisiz kalınca kanatlarda Kouassi ve Trezeguet de etkisiz olunca üretkenlik yaratamadı Trabzonspor.

Cornelius’a top getiremediğimiz bir yarıda Kouassi gerçekten kötüydü. Bence 30.dakikada bile oyundan alınabilirdi.

Trabzonspor maçın ikinci yarısına da bir yan toptan yediği golle başladı. İki farklı geriye düştükten sonra Djaniny’in oyunun şeklini değiştiriken, buna Bakasetas da ayak uydurunca Trabzon rakip kalede baskı kurmaya başladı.

Bu süreçte fırsatlar yakalamaya başladı ve Trabzonspor rakip kalede her geçen dakika etkinliğini hissettirdi. Ancak Kopenhag’ın sabırlı ve takım savunmasından ödün vermeyen oyununa karşı çok da fazla fırsat yakalayamadı Trabzonspor. Buna karşın Bakasetas’ın kendisinden uzun süredir beklediğimiz uzaktan gollerinden biri atması Trabzon’un umutlu bir şekilde Akyazı’ya dönmesini sağladı. İnanıyorum ki ikinci maçta Trabzonspor taraftarının da desteğiyle Abdullah hocanın da ‘Bu oyunla gruplara kaldık’ inancının da sahaya yansımasıyla Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacağına inanıyorum.

Çünkü Trabzonspor, her haliyle Kopnenhag’dan daha kaliteli bir takım ve etkili silahları var. Bu silahlar Trabzon’daki maçta etkili olurca Trabzonspor bu turu geçecektir.

Tabi ki Kopenhag’ın ilk maçta oynadığı basit ama güçlü savunma yönüyle oynadığı oyuna karşı Trabzonspor’un ikinci yarıdaki gibi oyunu domine etmesi gerekiyor. Zaten Trabzonspor oyunu domine ettiği her maçtan istediği sonucu alacak güçtedir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler