İki ayrı Rize

Ligin son sırasında yer alan Çaykur Rizespor haftalardır hasret kaldığı galibiyete kavuşamadı ancak deplasmanda altın değerinde bir puan aldı. Bu öyle...

Ligin son sırasında yer alan Çaykur Rizespor haftalardır hasret kaldığı galibiyete kavuşamadı ancak deplasmanda altın değerinde bir puan aldı. Bu öyle bir deplasman ki, son dönemlerde hakemlerden yana dert yanan bir rakiple karşılaşacaktı Rizespor.

Mutlak puan ya da puanlar için Galatasaray deplasmanına çıkan Çaykur Rizespor’da deyim yerindeyse iki ayrı takım izledik dün.

İlk yarıda rakibine karşı direnmeye çalışan ancak ilk yarının son dakikalarında yediği gole engel Çaykur Rizespor ikinci yarıya adeta farklı bir kimlikte çıktı.

Bu arada ilk yarıda Galatasaray’ın attığı gol öncesinde sarı-kırmızlı oyuncu Abdullah Durak’ın ayağına basarak faul yapmasının ardından golü attı. Hakem VAR’a bakmasına rağmen golü vermesi ise bize göre maçın en talihsiz anlarından birisiydi.

İkinci yarıya deyim yerindeyse farklı bir kimlikle çıkan Çaykur Rizespor 2-0’dan müthiş bir geri dönüş yaptı. Önce Umar Aminu ile golü buldu, ardından Samudio ile beraberliği sağladı. Bu dakikadan sonra Rizespor’un üstünlüğü gözle görülür derecede kendisini gösterdi. Ve arka arkaya kaçırılan goller, saç baş yoldurdu

Bu yarıda Samudio’nun kafayla attığı gol faul gerekçesiyle hakem tarafından sayılmadı. Bu da tartışmaya açık bir pozisyon olarak kayıtlara geçti.

Sonuçta Rizespor özellikle ikinci yarının son bölümünde müthiş oynadı. Müthiş pozisyonlar yakaladı ancak son vuruşu bir türlü gerçekleştiremedi. Rizespor’da hafta içinde genç teknik adam Okan Buruk özellikle golcülerinin üzerinde çok durdu, onları çok motive etti. Dün golcüler ellerinden geleni yaptı. Bir tebrik de kaleci Gökhan’a. Kalesinde iki gol görmesine rağmen yaptığı kritik ve muhteşem kurtarışlarla belki de dünkü 1 puanda en büyük payı olanlardan birisi oldu.

Dün Türk Telekom Arena’da şunu gördük ki, Rizespor’da kaliteli oyuncular var ve deplasmanda oynamak çok da önemli değil. Yeter ki oyuncular istesin, motive olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alihan Telatar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

03

Acikacik - Rizeli bir yazar, evet dürüst efendi bir kişilik ama ortada ortak değerlerimiz Rize spor varsa ne bu kibarlık. HAKKIMIZ YENDİ TELATAR BEY...SESİNİZ ÇIKSIN...YAKIN GEMİLERİ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 09:55
02

Acikacik - rizenin hakkı yenmişken yine rizespor eleştirip ters köşe yaptınız. tebrikler. basın olarak çok sesimiz çıkmalı hakkımız yenmiş siz halen neyin peşindesiniz anlamıyorum. içimizdeki fransızlar dan olmayın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 09:55
01

Nihat Külünk - Bu takımda kaliteli 1-2 isim anca var onlarda maç seçiyorlar, büyük maçlarda hepsi kendini yırtıyor ama sıradan maçlarda hepsi vasat Muriç hariç, o her maç savaşıyor, kaleci Gökhan da berbat kötü bir defans hattına rağmen iyi kurtarışlarla anca bu kadar...Ama bu takım çok yetersiz ve yedeksiz, hala takıma 2.yarılarda hep Süleyman kurtarıcı giriyor zerre katkısı yok, bu kadar berbat vasat kötü adamları almış beceriksiz yönetimlerle, almak zor ama direkt takıma girip oynayacak 5-6nokta adam şart,ama bitik vasat belrş 1yıl oynamamış bitik değil, takıma direkt katkı verecek 5-6adam şart ama bu yönetim sezonbaşı bunca saçma boş gereksiz kötü adam almışken 5-6 iyi nokta adam ALAMAZ!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 09:55


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler