Her şey güzel giderken

Trabzonspor, hafta içi Ümraniye karşısında kupada şok bir sonuç almıştı. Göztepe galibiyeti sonrasında alınan bu sonuç tabiki Avrupa’ya bu yoldan gitm...

Trabzonspor, hafta içi Ümraniye karşısında kupada şok bir sonuç almıştı. Göztepe galibiyeti sonrasında alınan bu sonuç tabiki Avrupa’ya bu yoldan gitme planları yapan bordo-mavililer için önemli bir yaraydı. Bu maçın ardından ligde haftalardır kaybeden Kasımpaşa deplasmanında Trabzon kazanıp en azından zirve yarışına tutunmak istiyordu. Kadro kısıtlığı nedeniyle 21 kişilik kadroyu bile tamamlayamayan bordo-mavililer, haftalardır ilk 11’de aynı isimleri oynatmanın getirdiği psikolojik yorgunluk ile son maçlarda zorlandığı görülüyor. Ümraniye maçında bu net görülürken, Kasımpaşa karşısında kötü oyuna rağmen ilk yarıda fark yaratma özelliği olan en önemli silahı Anthony ile golleri buldu. Gerçekten Anthony, Trabzonspor’da özel bir oyuncu. İki golde de bireysel zekası ve yeteneği ile sonuca gitti. Bu tabloda 2-0 öne geçip ilk yarıyı kapatırken, Trabzonspor’un ikinci yarıda daha farklı sonuca gitmesini bekliyorduk. Ancak nedense yorgunluk mu, yoksa geri çekilme isteğimi etkili oldu bilinmez nedense Trabzonspor ikinci yarı sahasında kalmayı istedi. Tabiki can havliyle mücadele eden krizdeki Kasımpaşa kaybedecek bir şeyi olmadığı için saldırdı. Belki Trabzonspor ikinci yarının başlarında golü yemese skorun psikolojik üstünlüğü rahat galibiyete gidebilirdi kötü oyununa rağmen.

Ancak yenilen gol sonrası Kasımpaşa saldırırken, Trabzonspor ön bölgede ayağına gelen fırsatları değerlendiremedi. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda kaleci Uğurcan’ın yaptığı kritik kurtarışları da unutmamak gerek. Ve belki de zor da olsa Trabzon kazanacağını düşünürken, bir türlü uzaklaştırılamayan top, maçın adamı Anthony’in eline çarpınca penaltı ile rahat kazanılacak maç berabere bitti. Trabzonspor için önemli bir kayıp. Oyunculardaki bitkinlik ve mecburen bu isimler ile devam edilecek olması bundan sonraki haftalar için asıl can sıkan görüntü olarak görülüyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler