Süt Keserse Ne Yapmalı? Kesilmiş Sütü Değerlendirmenin En Lezzetli Yolu

Evde peynir nasıl yapılır? Kesilen süt nasıl değerlendirilir? Hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin kaynağı olan kesik sütü değerlendirmenin 5 yolu..

Gülçin Birinci
Gülçin Birinci Tüm Haberleri
Süt Keserse Ne Yapmalı? Kesilmiş Sütü Değerlendirmenin En Lezzetli Yolu
Süt Keserse Ne Yapmalı? Kesilmiş Sütü Değerlendirmenin En Lezzetli Yolu
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Süt Keserse Ne Yapmalı? Kesilmiş Sütten Peynir Yapmanın Kolay Yolu.. 5 Dakikada Peynir Yapmak Mümkün Mü? Evde Peynir Yapmak Bu Kadar Kolay Olabilir mi? Kesilmiş Sütü Değerlendirmenin En Lezzetli Yolu.. İşte tüm bu soruların cevabı.. 

Kesilen süt, hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin kaynağıdır. Bu nedenle, kesilen sütü değerlendirmek önemlidir. Besin deposu olan süt ve kesik sütü mutlaka değerlendirin. Bunun için yapılması gereken, kesik sütü nasıl ve nerede değerlendirmeyi bilmektir. Kesilen sütü değerlendirmek, hem lezzetli hem de sağlıklı besinler elde etmek için harika bir yoldur.

İşte kesilen sütü değerlendirmenin bazı yolları

- Peynir yapımı, 

- Yoğurt yapımı,

- Ayran yapımı, 

- Kefir yapımı,

- Sütlaç yapımı.

Kesilen Sütten Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Kaynatılırken kesilen sütten peynir yapmak için öncelikle sütü kaynatmanız gerekir. Süt kaynadıktan sonra, içine bir miktar sirke veya limon suyu ekleyin. Sirke veya limon suyu, sütün içindeki proteinlerin birbirine tutunmasını ve kesilmesini sağlayacaktır. Süt kesildikten sonra, bir süzgecin içerisine ince bir tülbent sererek, kesilen sütün suyunu süzü. Kalan peynir kümesini tülbentle toparlayarak iyice süzmesi için bir yere asın. Ya da üzerine bir ağırlık yerleştirin. Ağırlık, peynirin suyunun daha iyi süzülmesini sağlayacaktır. Peynir, suyunu çektikten sonra, dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. İşte kesik sütten peynir yapımının adım adım tarifi:

Malzemeler:

2 litre süt
Yarım su bardağı sirke veya limon suyu
Tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Süt kaynadıktan sonra, içine sirke veya limon suyunu ekleyin.

Süt kesildikten sonra, bir süzgecin içerisine ince bir tülbent sererek, kesilen sütün suyunu süzün. 

Kalan peynir kümesini tülbentle toparlayarak iyice süzmesi için bir yere asın. Ya da üzerine bir ağırlık yerleştirin. Ağırlık, peynirin suyunun daha iyi süzülmesini sağlayacaktır.

Peynir, suyunu çektikten sonra, dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Peynirinizi daha lezzetli hale getirmek için, içine tuz ekleyebilirsiniz. Ayrıca, peyniri tuzlamak, peynirin suyunun daha iyi süzülmesini sağlayacaktır.

Peynirinizi, buzdolabında saklayabilirsiniz. Peyniri buzdolabında saklamak, peynirin daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.

25 Kas 2023 - 07:04 - Yemek Tarifleri

Mahreç  Gülçin Birinci


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.