Antalya TED Koleji’nde Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamalarında yaptığı konuşma ile sosyal medyada tepki çeken ardından gözaltına alınan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, konuyla ilgili TBMM’de açıklamalarda bulundu.
“Suç değil, tespittir”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yaıtğı konuşma ile tepki çeken Emine Karakaş’ın o konuşmasına imzasını attığını belirten Suiçmez, “’Türkiye Yüz Yılını Hedef Almak’ diye bir suç daha var artık. Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konuşması yapan Emine öğretmenimizin konuşmasına imzamı atıyorum. 2023 hedeflerinin yarısına bile ulaşamamış iktidarın ‘Türkiye Yüzyılı’ söyleminin masal olduğunu söylemek suç değil, tespittir.” dedi.

“Yargı eliyle adaletin çökertilmesi çürütülmesidir”
Milletvekili Suiçmez, “Cumhuriyet öğretmenimiz, kurtuluş ve kuruluştaki mücadelemizin özüne ilişkin saptamalarını ve bugün ülkemizin içinde bulunduğu sosyal, ekonomik ve kültürel krizleri ifade özgürlüğü kapsamında dile getirmiştir. Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen Meclisimizin bir üyesi hâlâ cezaevindeyken bir de Emine öğretmenimizin düşüncelerini dile getirmesinden ötürü gözaltına alınması, yargı eliyle adaletin çökertilmesi çürütülmesidir. Can Atalay nerededir?” ifadelerini kullandı.
Ne olmuştu?
Antalya TED Koleji’nde görev yapan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş'ın 29 Ekim’de Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında okul bahçesinde şu konuşmayı gerçekleştirdi:
“Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda 100 yıl önce Anayasa'ya Cumhuriyet yazdırmak içim ömrünü feda edenler; bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan, Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar.... Peki tüm bunlar olurken sen nerdesin? Bildin mi 100 yıl önce kurulmuş Cumhuriyetinin değerini? Özgürlük kelimesinin değerini kavradın mı gerçekten? Kula kulluk etmediğin her gün şükrettin mi yaratana? Koskaca ülken Araplar için darphane, Bulgarlar için AVM, Suriyeliler için doğumhane, bizim için tımarhaneye dönüştürülmeye çalışılırken sen nerdesin? Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi sökülürken, milli marşını kağıda bakmadan okuyamayan ya da milli marşı okunurken ayağa kalkmaya tenezzül etmeyen bir güruh, gencecik kadın sporcuları yaftalayıp millilikten söz ederken sen nerdesin? Cumhuriyetin gözbebeği fabrikalar bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çerez gibi parası olan herkese dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken, parası olan her şeye hüküm verirken; memurun, doktorun, işçinin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemlisi, ‘geleceğim’ dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken sen neredesin?”
Kaynak: gunebakis.com.tr
Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.