Van Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 'çıplak arama ve darp' iddiasına yalanlama

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Van T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü ve tutuklu bulunan Hakkari Belediyesi eski Başkanı Dilek Hatipoğlu'na yönelik...

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Van T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü ve tutuklu bulunan Hakkari Belediyesi eski Başkanı Dilek Hatipoğlu'na yönelik cezaevine kabul işlemleri sırasında çıplak arama yapıldığı ve darbedildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "12/02/2021 tarihinde, terör örgütü PKK mensubu, hükümlü ve başka suçtan tutuklu Hakkari eski Belediye Başkanı D. Hatipoğlu, Van T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na kabul işlemleri yapılırken üst araması yapılması için bayan arama odasına alındığı sırada terör örgütü propagandası içeren slogan atmış ve kurum personellerine karşı hakaret, tehdit ve fiziki saldırıda bulunmuştur. Hükümlü/tutuklunun aramasının Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin infazı hakkındaki kanunda belirlendiği şekilde yapılmış olup, arama bitirildikten sonra adı geçen hükümlü/tutuklu darp cebir raporu alması için sağlık kurumuna sevk edilmiştir. Hastane dönüşünde pandemi tedbirleri kapsamında tekli odaya yerleştirilmişmiş, adı geçen şahsın eylemlerinden dolayı tutanak tanzim edilerek, adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Söz konusu hükümlü/tutukluyla ilgili çıplak arama ve darp iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

20 Şub 2021 - 14:04 - Trabzon Asayiş Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.