'Muz yeme' paylaşımlarıyla ilgili yabancı uyruklu 7 kişi gözaltına alındı

İÇİŞLERİ Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, bir vatandaşın sokak röportajında, 'Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz' söylemi sonras...

İÇİŞLERİ Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, bir vatandaşın sokak röportajında, 'Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz' söylemi sonrası, sosyal medyada gerçekleştirilen 'muz yeme' paylaşımlarıyla ilgili, yabancı uyruklu 7 kişinin yakalandığını, bu kişiler hakkında adli işlemlerin tamamlanmasının ardından sınır dışı etme işlemlerinin başlatılacağını duyurdu.

Bir sokak röportajında yer alan 'Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz' söylemi sonrası yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen kişilerce, sosyal medya siteleri üzerinden 'muz yeme' içerikli paylaşımlar yapıldı. Vatandaşların tepkisine neden olan paylaşımların provokatif amaçlı olduğu gerekçesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

'7 KİŞİ HAKKINDA SINIR DIŞI ETME İŞLEMLERİ BAŞLATILACAK'

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından bahse konu provokatif paylaşımlara ilişkin yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen ilk bulgular doğrultusunda yabancı uyruklu 7 şahıs yakalanmış olup adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından haklarında sınır dışı etme işlemleri başlatılacaktır. Söz konusu provokatif paylaşımların tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması ve bu paylaşımları yapan tüm şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin titizlikle ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir."

27 Eki 2021 - 23:55 - Trabzon Asayiş Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.