İzmir'de FETÖ'ye operasyonda 2 tutuklama

İZMİR'de, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, burs gibi yöntemlerle para topladığı iddiasıyla gözaltına alınan 12 şüpheliden 2'si tut...

İZMİR'de, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, burs gibi yöntemlerle para topladığı iddiasıyla gözaltına alınan 12 şüpheliden 2'si tutuklanırken, 10'u ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Serbest kalan 10 şüpheliden 3'ünün etkin pişmanlık yasasından faydalandığı öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgüt liderinin talimatı ile Bank Asya'ya para yatıran, örgütün insan kaynağı olarak tabir ettiği eğitim kurumlarında çalışan, örgüt için burs gibi yöntemlerle para topladığı, örgütün gizli haberleşme programı olan Bylock'u kullandığı iddia edilen 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin adreslerine eş zamanlı baskın yaptı. 15 şüpheliden 12'si yakalanarak gözaltına alınırken, 3 şüphelinin ise yasa dışı yollarla yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 şüpheliden 2'si sevk edildikleri adliyede tutuklanırken, 10'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest kalan 10 şüpheliden 3'ünün etkin pişmanlık yasasından faydalandığı öğrenildi.

28 Eki 2021 - 01:02 - Trabzon Asayiş Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.