GÜVEN TAZELENDİ

Sahasında namağlup unvanını devam ettiren Trabzonspor, Süper Lig'in üçüncüsü sırasındaki iyi takım Hatayspor'u yenmek zorundaydı. Zorunda olmasının ne...

Sahasında namağlup unvanını devam ettiren Trabzonspor, Süper Lig'in üçüncüsü sırasındaki iyi takım Hatayspor'u yenmek zorundaydı. Zorunda olmasının nedeni, geçen haftaki Antalyaspor maçının "yol kazası" olduğunu spor camiasına ispatlamak içindi. İki sezondur, üst ligde Ömer Erdoğan önderliğinde çok iyi işler yapan Hatayspor, iyi oyuncularıyla her takım için çok dikkat edilmesi gereken bir takımdı. Karadeniz Fırtınası, alacağı olası üç puanla hem moral hem de rakiplerinden puan olarak daha da uzaklaşmak istiyordu.

Abdullah Avcı orta alanda oyuna Berat-Dorukhan ikilisiyle başladı ve semeresini aldı. Savunmanın önünü harika kapatan Bordo Mavililer, ilk yarıda Hatayspor'a tabiri caizse nefes aldırmadı. Aşırı sabırlı oyun sonucunda ilk yarı Djaniny ve Cornelius'un attığı golle iki farklı tamamlandı. Portekizli Ribeiro'yu kilitleyen oyun anlayışı, Hatayspor'un elini kolunu bağladı. Dorukhan'ın baskısı çok başarılıydı. Hatayspor'dan yaklaşık dört kat daha fazla pas yapan Karadeniz Fırtınası, Ömer Erdoğan'ı ve oyuncularını ilk yarı itibarıyla şoke etti. İkinci yarıya üç oyuncu birden değişerek başlayan güney temsilcisi, ikinci yarıda oyuna ortak bir futbol ortaya koydu. Özellikle ikinci yarının ilk çeyreği oyunda vardılar ama gol bulamayınca lider Trabzonspor oyunu bildiği gibi idare etti. İkinci yarıda Ribeiro'nun baskı yemeden oynaması Hatayspor'un oyununun en büyük etkeniydi. Trabzonspor, taraftarının önünde ilk yarıda çok iyi oynayarak attığı iki golle hanesine üç puan daha kazandırdı.

Karadeniz Fırtınası, Antalyaspor maçının bir yol kazası olduğunu Hatayspor gibi iyi bir takımı yenerek herkese ispatladı. Bordo Mavililer, dünkü maçın ilk yarısında ligin en iyi futbolunu ortaya koydu diyebiliriz. İkinci yarıda oyuna giren Siopis maçın son bölümünde çok yararlıydı. Abdülkadir Ömür de, topu üçüncü bölgeye taşımada iyi bir performans sergiledi. Siopis-Berat-Dorukhan oyunda olmasına rağmen Ribeiro neden rahat oynatıldı, bir tek onu anlayamadım. Oyunun son çeyreğinde Edgar'ın Senegalli Diouf'a yaptığı hareket penaltıydı, VAR es geçti. Maçın hakemi, birçok pozisyonda gerek olmasına rağmen kartlarını kullanmadan maçı bitirmeyi tercih etti. Lider Trabzonspor, her şeye rağmen maçı bileğinin hakkıyla kazanarak camiasına karşı güven tazeledi. Dün, şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu özellikle ilk yarıdaki futboluyla herkese gösterdi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler