Yürüyüşü katılan sayısıyla ölçmeyin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı Adalet Yürüyüşü 7. Gününü geride bırakırken TBMM Başkan vekili M. Akif Hamzaçebi yürüyüşü değerlendirdi. Hamzaçebi, yürüyüşün küçümsenemeyecek bir yürüyüş olduğunu ve katılanların sayısıyla değerlendirilemeyeceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı AdaletYürüyüşü 7. gününü geride bıraktı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Adalet Yürüyüşü sırasında hem bazı açıklamalar yaptı hem de yürüyüşün gerekçesini anlattı.

‘Adalet Yürüyüşü’nü niçin gerçekleştirdiklerini anlatan CHP Milletvekili Hamzaçebi, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Bu yürüyüşte sadece Cumhuriyet Halk Partililer değil bütün vatandaşlarımız yürüyor. Bu bir parti yürüyüşü, örgüt yürüyüşü değil. Sayın Kılıçdaroğlu’nun tek başına yaptığı bir yürüyüş değil. Adalet için bütün toplumun yaptığı bir yürüyüş.”

ADALET YOKSA HİÇBİR ŞEY YOKTUR

Şu anda toplumda en çok ihtiyaç duyulan kavramın adalet olduğundan söz eden Hamzaçebi, adaletin, insanların toplum hâlinde yaşamaya başladıklarından buyana bütün toplumlara nizam veren tek kavram olduğunu söyledi. Hamzaçebi, “Adalet varsa toplum vardır, devlet vardır, sivil toplum örgütleri vardır, bireyler vardır, insan hakları vardır. Adalet yoksa bunların hiçbiri yoktur. Şu anda Türkiye’de olan mevcut yönetimin insanlara vermiş olduğu umutsuzluktur, özgürlüksüzlüktür, haksızlıktır, adaletsizliktir.” şeklinde konuştu.

Bu yürüyüşün küçümsenecek bir yürüyüş olmadığını belirten Hamzaçebi, açıklamalarını şu şekilde bitirdi: “Bütün bunlara karşın istenilen, toplumun siyasete karışmaması, düşüncelerini ifade etmemesi, herhangi bir şekilde sesini çıkarmamasıdır. İnsanı uymaya zorluyor. Uyumlu bir toplum, uyumlu bir insan modeli oluşturulmaya çalışılıyor. Bu başarılı olmayacaktır. Bu yürüyüşü şu an yürüyüşe katılanların sayısıyla değerlendirmek de doğru değildir. Bu yürüyüş mutlaka hedefine ulaşacak. Türkiye’de adalet mutlaka sağlanacaktır.”

Filiz YILDIRIM

22 Haz 2017 - 13:19 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.