Yunan'ın Şirazesi Bozuldu

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, 10 Şubat 2021'de PKK'ya yönelik "Pençe Kartal-2 Harekatı" başlatılmıştı. 50'den fazla teröristin öldürüldüğü ve...

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, 10 Şubat 2021'de PKK'ya yönelik "Pençe Kartal-2 Harekatı" başlatılmıştı.

50'den fazla teröristin öldürüldüğü ve 2 teröristin ise sağ ele geçirildiği operasyonların sürdüğü esnalarda Iraklı mevkidaşı Fuad Hüseyin'i ağırlayan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, gerçekleştirilen operasyondan rahatsız olduğunu gizlemedi.

"OPERASYONLARI KINIYORUZ"

Ülke ismi vermeden operasyonları değerlendiren Dendias, "Irak'a yönelik 'barış misyonu' adı altında yapılan yasa dışı operasyonları kınıyorum. Irak'ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Ülkeler gözdağı vermekten sakınmalı" dedi.

"DOSTLUK FORUMU'NUN AMACI ÜLKELERİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK DEĞİL"

Dendias, Türkiye'nin Atina'da düzenlenen ve Mısır, Fransa, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi dışişleri bakanlarının katılımıyla yapılan "Dostluk Forumu"na yönelik eleştirilerine de değindi. "Yunanistan her zaman barış ve refahı destekler" diyen Dendias, düzenlenen forumun "ülkeleri karşı karşıya getirme" gibi bir misyonu amaçlamadığını söyledi.

15 Şub 2021 - 12:12 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.