Yol projesi 15 yıl sonra hız kazandı

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin GençTonya’da yapımı devam eden Beşikdüzü-İskenderli-Tonya karayolun...

Yol projesi 15 yıl sonra hız kazandı
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin GençTonya’da yapımı devam eden Beşikdüzü-İskenderli-Tonya karayolunun çalışmalarını inceledi.15 yıldır bitirilemeyen yol hükümet ve Milletvekillerinin desteğiyle hızlandı

AK PARTİ Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Tonya’da yapımı devam eden Beşikdüzü-İskenderli-Tonya karayolunun çalışmalarını inceledi. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ziyaretin detayları hakkında bilgi vererek projenin önemini, “Beşikdüzü- İskenderli karayolu 15 yıl evvel başladı. Ancak uzun yılar bitirilemedi. 21. Yüzyılda olması gereken ancak gecikmiş projeler şuanda hükümetimizin ve milletvekillerimizin desteğiyle yoğun bir şekilde tamamlanıyor.” sözleriyle dile getirdi.

15 YIL ÖNCE BAŞLANMIŞTI

Tonya Belediye Başkanı Beşel, Milletvekili Cora ve Başkan Genç’in ziyaretleriyle ilgili, “Salih Bey, Ahmet Bey ve Karayolları Bölge Müdürümüz ilçemize gelerek bir dizi incelemede bulundular. Tonya Karayolunu yapan müteahhit İsmail Keleş ’da aralarında vardı. Yürütülen karayolu çalışmalarını inceleyerek halkın bu konuda görüşlerini dinlediler. Bu proje Beşikdüzü- İskenderli karayolu 15 yıl evvel başladı. Ancak uzun yılar bitirilemedi ve sürüncemede kaldı. Son iki, üç yıl içerisinde büyük bir hamleyle bitirilir. İskenderli-Beşükdüzü arasındaki yol ihale edildi ve karayolu ağı haline getiriliyor. Bu yol birçok mahallemizden geçiyor. Tonya’nın mahallelerinin ilçe merkeziyle irtibatını sağlamak açısından çok önemli bir proje. Beşikdüzü, İskenderli, Tonya bağlantısının sağlanması açısından da önemli bir proje.” sözlerini kullanarak yapılan incelemeler hakkında bilgi verdi.

TONYA İÇ KESİMLERE AÇILABİLECEK

Beşikdüzü-İskenderli-Tonya yolunun ilçeye farklı bir boyut getireceğini dile getiren Başkan Beşel, bu sayede iç kesimlerde kalan illerle irtibat sağlamada önemli bir adım atılacağını kaydederek, “Bu çalışmalar kapsamında Tonya çevre yolları görüşüldü. Bu yolun karayolu ağı eksikliği giderilmiş olacak. Bu projeler geç kalınmış, birikmiş projeler. Vakfıkebir-Tonya Karayolu Tonya üzerinden Kürtün’e kadar uzanacak. Vakfıkebir’den kalkan bir misafirimiz Tonya’dan Kürtün’e, Gümüşhane’ye oradan da Erzincan’a gidebilecek. Tonya artık iç kesimlerine açılan bir karayolu ağı üzerinde olmuş olacak. İnşallah ileride yapım çalışmaları sonucunda nasıl bir sonuç ortaya çıkacağını göreceğiz. Bir ilçede 21. Yüzyılda olması gereken ancak gecikmiş projeler şuanda hükümetimizin ve milletvekillerimizin desteğiyle yoğun bir şekilde tamamlanıyor. Tonya’nın beklentileri sonunda gideriliyor. Ben Tonya Belediye Başkanı sıfatıyla bu konuda Ulaştırma Bakanımıza, Karayolları Teşkilatına, emek veren müteahhit ve çalışanlara, Salih Cora başta olmak üzere milletvekillerimize ve maddi manevi desteklerini bizden esirgemeyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyorum.” dedi.

HABER: Fatoş BATMAN

20 Haz 2021 - 16:56 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.