Yıkılıp aslı yapılacak

Erbakan'ın evi yıkılıp aslına uygun yeniden yapılacak

Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Trabzon’da yaşadığı ancak kullanımda olmayan tarihi yapı yıkılıyor. Anadolu Gençlik Derneği’nin mülkiyetinde olan tarihi bina Anıtlar Kurulu’na sunulan proje kapsamında yıkılıp aslına uygun yeniden inşa edileceği kaydedildi.

BİNAYA ERBAKAN’IN İSMİ VERİLECEK

Konuya ilişkin açıklama yapan Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, “Bizim bilgimiz ve talimatımız halinde kurulmuş bir heyet tarafından mülkünü Anadolu Gençlik Vakfı’na verdik. Orası yıkılıyor. Erbakan Hocamızın oturduğu aslına uygun şekilde Anıtlar Kurulu’nun onayladığı projeyle yeniden en kısa zamanda tesis etmiş olacağız. Dış cephesi taş, içerisi doğrama ahşap olmak şartıyla Erbakan Hocanın ismini vereceğimiz, belki bir kısmının müze olacağı Anadolu Gençlik Derneğimizin faaliyetinde olacağı bir bina olacak. Teknik açıdan binanın değerlendirilmesi yapıldı. Tarihi dokusuna uygun olarak yapılacak.” diye konuştu.

Binanın yeniden yapım maliyetiyle ilgili Kurt, “İşin mali boyutunda değiliz. En doğrusunu yapma boyutundayız.” dedi.

Kurt, binanın kullanım kısmıyla ilgili ise “Anadolu Gençlik Derneği’n idari yapısı da olacak. Yine diğer konularda hizmet alanı olarak kullanılacak.” şeklinde belirtti.

TEKNİK AÇIDAN SIKINTILI BİR BİNA

Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Ali İhsan Kartal ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “2013-14’te projesi onaylatıldı binanın. Bina yapılırken teknik hatalar yapıldı. Kodları tutmadı. Kolon ve kiriş sistemleri yanlış yerleştirildi. Kullanıma uygun bir yer oluşmadı. Binanın projesi restorasyon değil rekonstrüksiyondu. Yıkılıp yeniden yapılmıştı. ihtiyaçlarına yönelik yeniden rekonstrüksiyon projesi sundular. İnşaat mühendisliği açısından sıkıntıları vardı. İç kullanımıyla ilgili sıkıntılar çıktı. Asansör kurulamıyordu. Salonların ortasında kolonlar vardı. Kamuoyunda oluşan tepkilerin bir altyapısı yok. Sahibi vakıf. Değiştirmek istediler. Bizim buna karşı çıkacak halimiz yok. Binanın aslı korunacak.” ifadelerine yer verdi. Ortahisar Mahallesi’nin Pertevpaşa Sokağı ve Şehit Refik Cesur Caddesinin tam ortasında yer alan tarihi ev Anıtlar Kurulu’nun onayıyla yıkımı başladı.

20 Haz 2021 - 10:12 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.