Yetersizliğinizle fark yaratıyorsunuz!

CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Büyükşehir Belediyesine tepki

Yetersizliğinizle fark yaratıyorsunuz!
Yetersizliğinizle fark yaratıyorsunuz!
Haber albümü için resme tıklayın

Ortahisar Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Büyükşehir Belediyesinin fark yarattığını ifade ederek, “Evet, yetersizliğinizle fark yaratıyorsunuz!” eleştirilerinde bulundu.

Ortahisar Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Büyükşehir Belediyesinin, “Büyükşehir Sosyal Belediyecilikte Fark Yaratıyor” başlıklı açıklamasını hedef aldı. Büyükşehir Belediyesinin gerçekten fark yarattığını ifade eden Meclis Üyesi Söğüt, “Geride bıraktığımız yıl geçim daha da zorlaşmıştı. Üstüne yeni yıla, elektrikten doğalgaza zam yağmuruyla girdik. Vatandaşın geçim derdine bir nebze de olsa çare olabilmek için kimi yerel yönetimler var güçleriyle mücadele ederken, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sözde var olduğunu söylediği mücadelesi, özünde cılız ve yetersiz kalmaktadır. Geçtiğimiz günlerde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ‘Büyükşehir Sosyal Belediyecilikte Fark Yaratıyor’ başlıklı bir açıklama yaparak, zor durumdaki ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yaptığı yardımları sıralamış. Diğer büyükşehir belediyelerinin yaptığı yardımlarla kıyaslandığında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yardımların sınırlı sayıda ve çok az bir kesime yapıldığı, dolayısıyla sosyal belediyecilikle de alakası olmadığı görülmektedir.” açıklamalarında bulundu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARINI ELEŞTİRDİ

Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışına ilişkin eleştirilerini sürdüren Meclis Üyesi Söğüt, şunları kaydetti: “Trabzon Büyükşehir Belediyesi, her ay 280 dezavantajlı ailenin su faturalarının 15 metreküpe kadarını karşıladığını açıklamış. Sadece 280 aileden su faturası tahsil etmemek sosyal belediyecilik olabilir mi? Bakınız, Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan 200 bin ailenin su ücretini, 10 metreküpe kadar, metreküp başına 1 TL olarak faturalandırıyor. 200 binin yanında, 280 yardım mı sayılır? Trabzon Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı 184 kişiye her gün sıcak yemek verdiğini açıklamış. Sadece 184 kişiye sıcak yemek vermek sosyal belediyecilik sayılır mı? Bakınız, Mersin Büyükşehir Belediyesi her gün 3 bin 500 yurttaşın evine sıcak yemek ulaştırıyor, ayrıca kentin farklı mahallelerinde 3 TL’ye 3 çeşit yemek hizmeti veriyor. 3 bin 500’ün yanında 184 yardım mı sayılır?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında 7 bin 532 aileye 250 liralık, 2 bin 255 esnafa da 500 liralık gıda kartı yardımında bulunduğunu açıklamış. Sadece 9 bin 787 adet gıda kartı dağıtmak sosyal belediyecilik olabilir mi? Bakınız, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında 100 bin aileye gıda yardımında bulunmuş. 100 binin yanında 9 bin 787 yardım mı sayılır?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ayda üç kez olmak üzere 140 kadın ve 140 erkek vatandaşımıza kişisel bakım hizmeti verdiğini açıklamış. Sadece 280 kişiye kişisel bakım hizmeti vermek sosyal belediyecilik sayılabilir mi? Bakınız, Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 497 ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı yurttaşına kişisel bakım hizmeti veriyor. 2 bin 497 yanında 280 yardım mı sayılır?”

NEREDEYSE EN AZ OLANI!

Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardımlarda da son sıralarda olduğunu öne süren Söğüt, “Bu liste böyle uzayıp gider. Özetlemek gerekirse; sosyal belediyecilikte fark yarattığını söyleyen Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, yaptığını açıkladığı yardımların ulaştığı kişi sayısı ve yardım miktarı, tüm büyükşehir belediyeleri içerisinde -neredeyse- en az olanıdır.” ifadeleriyle açıklamalarını tamamladı.

02 Oca 2022 - 12:14 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.