Yeni terminal yerindeki tehlikeye dikkat çekti

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli açıklamalarda bulundu

Trabzon’da projesi tamamlanan ve ihalesinin ardından yapımına başlanan Yeni terminal binası Rize ve Artvin’de yaşanan sel ve heyelan felaketi sonrasında yeniden gündeme geldi.

Projenin ortaya çıktığı dönemde Deliklitaş mevkiinde Değirmendere dere yatağına yapılacak olması nedeniyle tepki çeken proje için İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli açıklamalarda bulundu.

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında sorulan soru üzerine konuşan Kuvvetli, "yeni terminal binasının dere yatağında olması noktasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanına görüşlerini birkaç kez ilettiklerini belirterek, “Trabzon’daki terminal binasının ihalesi öncesinde biz düşüncelerimizi belediye başkanımıza söyledik. Ben inşaat mühendisi olmam sebebiyle heyelan boyutunu çok iyi takip eden bir insanım. Tezimi dereler ve taşkın üzerine yapmış bir mühendisim. Dere yatağında yapılması planlanan terminal binasının orada olmaması noktasında biz parti olarak görüşümüzü belediye başkanımıza bildirdik. Daha sonra ihale aşamasından sonra bizi ziyarete geldiklerinde bu projeyi tekrar düşünmelerini belirttik. 1988’de Çatak’ta büyük bir felaket yaşadık. O felaket dere yatağında meydana geldi. Dolayısıyla bu dere taşkınlarının 50 yılda bir tekerrür etmesi çok yüksek bir ihtimaldir. Bu projeyi yeniden ele almalarını istedim. Bizim bu konudaki hassasiyetlerimiz Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde dile getirildi. Ancak Başkan ve AK Parti Meclis Yönetimi bu konuda istişareden çok uzak. Mesela Akçaabat’ta Düzköy yolu üzerinde bir Et Entegre tesisi yapılıyor. O da dere yatağında. 1988’de aynı felaketi o dere yatağında da yaşadık. Biz uyarılarımızı yaptık ama icracı noktada olan belediyemizdir” ifadelerini kullandı.

Sel olaylarından sonra Trabzon’un terminali gündemde

26 Tem 2021 - 14:40 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Erdo - hangi akıl dere yatağına otogar projesine onay vermiş şaşarım. günün birinde olmaz denen şey olursa hesabı kim verecek. bi̇z bunu 1990 yilinda gördük, yaşadik. ders alinmali, yoksa felakete daveti̇ye çikartmaktan başka bi̇r şey deği̇l.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Temmuz 14:40
01

M.BİRİNCİ - Yeni Trabzon terminalinin dere yatağına yapılması için Trabzon belediye başkanı neden bu kadar ısrar ediyor?Olacak bir felaketten sonra eyvah demenin bir anlamı yok.En kısa zamanda bu terminal yerinin Faroz-Beşirli arasında bir yere yapılması gerekirken zamanda terminal Trabzona da hizmet versin.Zaman çok geçmeden terminal yeri kararı tekrar gözden geçirilmelidir.Sorumlular bir kez daha düşünmelidir...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Temmuz 14:40