Yeni Siyaset Anlayışı Getireceğiz

DEVA Partisi Trabzon’da basın toplantısı gerçekleştirdi

Eski Hazine Müsteşarı, DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı ve Eski Milletvekili DEVA Partisi Karadeniz Bölge Koordinatörü Metin Kaşıkoğlu ve DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek DEVA Partisi Trabzon İl Başkanlığında basın toplantısı düzenlendi. Çanakçı toplantıda partisinin neleri hedeflediğini anlatarak Karadeniz’in önemli tarım ürünleri çay ve fındık ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Yeni siyaset anlayışı, siyaset dili ve tarzı getirmek hedefiyle ve gayesiyle yola çıktık. Yeni anlayışının bariz birkaç özelliği var. Kutuplaştırmamak, uzlaştırıcı ve birleştirici olmak bunlardan birisi. Gelecek odaklı olmak. Türkiye’nin geleceği için çözüm odaklı olmak. Bunu da hayata geçirmek için de gayretle çalışıyoruz” dedi.

ÇOK KISA SÜREDE TEŞKİLATLANMA GERÇEKLEŞTİRDİK

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, “Saha programı kapsamında Trabzon’da bulunuyoruz. 15 ay önce kurulduk. 11 Mart 2020’de lansmanı gerçekleştirdik. Geçen süre içerisinde parti olarak önceliğimizi teşkilatlanma üzerine yaptık. Çok kısa süre içinde ilk olarak 9 ay içinde 45’e yakın ilde 300’ün üzerinde teşkilatlanmayı ve kongreleri gerçekleştirdik. Bugün itibariyle yapılacak seçime DEVA olarak kendi ismimizle girebilecek durumdayız. 81 ilde DEVA Partisi il başkanımız mevcut. 50 ilin üzerinde kongrelerimizi tamamladık. İlçe başkanlarımız mevcut. Önemli ilçelerimizde teşkilatlanmamızı ve kongrelerimizi tamamlamış durumdayız. Saha çalışmalarımız devam ediyor. Genel başkanımız 2-3 kongreye iştirak ediyor” dedi.

GELECEK ODAKLIYIZ

Çanakçı, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gerçekleştirdikleri toplantılara değinerek kısa süre içerisinde tüm Türkiye’de teşkilatlanmalarını tamamladıklarını söyledi. DEVA Partisinin kurulma amaçlarını anlatan Çanakçı, “DEVA Partisi olarak Türkiye’de mevcut siyasi partilerin üzerine sadece yeni parti olmak için kurulmadık. Yeni siyaset anlayışı, siyaset dili, tarzı getirmek hedefiyle ve gayesiyle yola çıktık. Yeni anlayışının bariz birkaç özelliği var. Kutuplaştırmamak, uzlaştırıcı ve birleştirici olmak bunlardan birisi. Gelecek odaklı olmak. Türkiye’nin geleceği için çözüm odaklı olmak. Bunu da hayata geçirmek için de gayretle çalışıyoruz. Halkımız DEVA Partisine yetkiyi verirse 90 gün ve 360 günde neler yapacağımız konusunda hazırlıklar yapıyoruz. Tarım sektöründe atılması gereken adımlarla ilgili eylem planlarını hazırladık. Diğer konularda da eylem planlarımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Çözüm ve gelecek odaklı bir partiyiz. Türkiye’nin sorunları ve çözümlerine odaklanmış bir partiyiz. Çözümü sahadan başlatacaksınız. Sahadaki gerçeklikten kopuk olmanın karşılığı olmayacaktır. 15 heyet Türkiye’nin diğer illerinde şu an. Metin beyin koordinasyonunda 9 il var. Heyetler illeri ziyaret ediyor. Sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

GELECEK PARTİSİYLE BİRLEŞMEYECEĞİZ

Gelecek Partisi ile Deva Partisi’nin birleşeceği iddialarına yanıt veren Çanakçı,“DEVA Partisi olarak 15 ay önce yola çıktık. Kendi hedeflerimizi ve programımızı ortaya koyduk. Şu anda hiçbir partiyle çalışmamız söz konusu değil. Gündemimizde yok. İttifakla ilgili herhangi bir çalışmanın içerisinde değiliz. Ne zaman seçim kararı alınır o zaman konuşulacak bir şey. Birleşme dediğimiz çok daha farklı bir şey” dedi.

FINDIK VE ÇAYDA ÜRETİCİNİN MEMNUNİYETİ DÜŞÜNÜLMELİ

Çanakçı, DEVA Partisi olarak tarım ile ilgili önemli projeleri olduğunu söyleyerek fındık ve çay konusunda üreticilerin memnun edilmesi, maliyet fiyatlarının karşılanmasına yönelik adımlar atılması gerektiğini söyleyerek, “Fındık çok çok özel bir ürün. Birçok üründe girdi fiyatlarını dikkate almak lazım. Fındıkta birçok parametreyi göz önüne almak gerek. Bir yandan hem üretimde pazar payını korumamız gerekiyor. İhracatta da aynı şekilde. Rekolteyi de dikkate almak gerek. Birden fazla parametreyi dikkate alarak adım atmak gerekiyor. Hangi parametreyi esas alırsak fiyatı belirlesek de çiftçinin mağdur edilmemesi gerek. Çok yapısal sorunlar var. Düz araziler, dönüşümle ilgili, fındıkla ilgili bir takım eğitimler. Üreticilerin eğitimi, bakımla ilgili diğer konularla ilgili yapısal sorunlar var. Alan bazlı desteklerin rekolte ile ilişkilendirilmesi meselesi var. Alan bazlı destek veriliyor ama üretim var mı yok mu bunların da tabi ki dikkate alınması gerekiyor. Fındık başlı başına bir konu. Çayda esas sıkıntı kontenjan ve kota meselesi. Çiftçilerimizi ciddi anlamda mağdur ediyor. Yapısal adımlar atmak gerekiyor. ÇAYKUR’un işleme kapasitelerinin artırılması. Yığıldığı anda orada ciddi bir sıkıntı var. Alternatif formüller gerekiyor. İşlenmesi ve depolanması konusunda adımlar atılmalı” şeklinde konuştu.

HABER: Fatoş BATMAN

23 Haz 2021 - 15:32 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

hakki keskin - deva ortahisar ekibine , il ekibine basarilar. trabzona yeni bir umut getirdiler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Haziran 15:32