Yeni hedef çay turizmi

TRABZONOrtahisar’da 2021 yılı birinci sürgün yaş çay hasadı için tören düzenlendi. AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu çay hasadı töreninde...

Yeni hedef çay turizmi
Yeni hedef çay turizmi
Haber albümü için resme tıklayın

TRABZONOrtahisar’da 2021 yılı birinci sürgün yaş çay hasadı için tören düzenlendi. AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu çay hasadı töreninde yaptığı konuşmada, "Belki estetik çay bahçeleriyle birlikte çay turizminin de geliştirilmesiyle çok kıymetli ve özel bir bölgenin, daha fazla nerelere gidebileceğinin hayalini kuruyoruz. Bu işin her noktasında olmaya gayret edeceğiz.” dedi.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde 2021 yılı birinci sürgün yaş çay hasadı düzenlenen törenle başladı. AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, çay turizmi için çalışacaklarını kaydetti

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde 2021 yılı birinci sürgün yaş çay hasadı için tören düzenlendi. AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, ilçeye bağlı Yeşilvadi Mahallesi'nde gerçekleştirilen çay hasadı töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon'da çay ve fındığın önemli tarım ürünlerinin başında geldiğini söyledi. Bölgede kurulması planlanan çay fabrikasının istihdamın genişlemesine ve katma değerin ciddi artmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Ayvazoğlu, "Belki estetik çay bahçeleriyle birlikte çay turizminin de geliştirilmesiyle çok kıymetli ve özel bir bölgenin, daha fazla nerelere gidebileceğinin hayalini de kuruyoruz. Bu işin her noktasında olmaya gayret edeceğiz inşallah. Çay üretimiyle birlikte milli içeceğimiz diyebileceğimiz çayın bu bölgede ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını çizmiş olacağız." dedi. Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan ise bölgenin katma değere sahip en önemli ürünlerinden çayın, kalitesi ve ekilen alanların genişliği ve pazarlanması noktasında bir çay fabrikasının kazandırılmasıyla hem bölgenin çay üretiminin artacağını hem de ekonomik gelir anlamında bölgeye fayda sağlayacağını kaydetti.

ÇAY FABRİKASI İLE TAÇLANDIRILMASINI İSTEDİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise bölgenin en verimli çayının Çatak kesiminde yetiştiğine dikkat çekerek, “Burada 5 bin ton civarında yaş çay üretimi yapılıyor. Tabi bunu daha profesyonel ele alıp daha bilimsel verilerle beraber hayata geçirmemiz lazım. Bu bölgenin ekonomisine duyarsız kalamazdık, kalmadık da. Sektörde bütün paydaşlar, bu yörede bir çay işleme fabrikası kurulması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. İnşallah bu temennim hayata geçer ve burayı bir fabrikayla taçlandırırız.” diye konuştu.

KIRSALDAN GÖÇ EDİLMESİNİ ENGELLER

Ortahisar Tarım ve Orman Müdürü Bülent Bayrak da ilçede 10 mahallede 3 bin 700 dekar alanda çay üretildiğini, yılda yaklaşık 5 bin ton ürün elde edildiğini aktardı. Ortahisar'ın, Trabzon genelinde çay üretiminde ilçe olarak beşinci sırada yer aldığını dile getiren Bayrak, bölgeye kazandırılacak bir fabrikayla beraber hem bölgede istihdam sağlanacağını hem de kırsaldan şehre doğru insanların göç etmesinin engelleneceğini sözlerine ekledi.

EN BÜYÜK ÇABA VERİM VE KALİTEYİ ARTIRMAK

Törende kısa bir konuşma yapan Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, Trabzon’da 170 bin dekar çay bahçesi bulunduğunu, ancak bu rakamın her geçen yıl arttığını hatırlatarak, “Bizim en büyük çabamız çay ve fındıkta birim alanındaki verim ile kalitesinin arttırılmasıdır. Ortahisar Belediyesi’nin bu amaçla oluşturduğu Tarım ve Hayvancılık Destekleme Grubu ile birlikte ortak hareket ediyoruz. İlk olarak iyileştirme yapılacak bir fındık alanına katkı sağlayacağız. Aynı desteği çay ve diğer tarım ürünleri içinde vereceğiz.” dedi. AK Parti Karadeniz Bölge İl Koordinatörü Haydar Revi, AK Parti Trabzon İlçe Başkanı Selahatin Çebi, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan ve diğer ilgililer katıldığı program, çay hasadının ardından sona erdi.

06 Haz 2021 - 10:17 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.