Yaylacıların imdadına Jandarma yetişti

Küçükbaş hayvanları kaybolan yaylacıların imdadına Jandarma yetişti

Yaylacıların imdadına Jandarma yetişti
Yaylacıların imdadına Jandarma yetişti
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde yaylaya giderken küçükbaş hayvanları kaybolan vatandaşların imdadına Jandarma ekipleri yetişti.

Alınan bilgiye göre, Giresun’un Çanakçı ilçesinden küçükbaş hayvanlarıyla yola çıkan yaylacılar Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Güvende Yaylası istikametine ilerlerken Kırgeriş köyü yakınlarında geceyi geçirmek için mola verdi.

Erken saatlerde yola çıkmak için harekete geçen yaylacılar sürüde keçilerinin eksik olduğunu fark edince Jandarma ekiplerinden yardım talebinde bulundu.

Yardım talebinin ardından bölgeye intikal eden Jandarma timleri vatandaşlarla birlikte drone yardımıyla çalışmalara başladı.

Çevre köy muhtarları ve arazideki çobanlara ve vatandaşlara bilgi verilmesinin ardından havadan ve karadan yapılan fiziki aramaların ikinci gününde 34 küçükbaş hayvan İnkaya mevkiinde Jandarma ekipleri ve vatandaşlar tarafından bulunarak yaylacılara eksiksiz olarak teslim edildi.

17 May 2022 - 10:52 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.