Yapılandırma için son tarih 31 Ağustos

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı uyardı

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara’yı ziyaret etti. 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kanunuyla ilgili bilgi veren Günçavdı, yapılandırmaya son başvuru tarihinin 31 Ağustos 2021 olduğunu söyledi.

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı ve beraberindekiler Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Başkan Metin Kara ile görüşen Günçavdı, tüm esnaf ve sanatkarları 7326 sayılı Yapılandırma Kanunundan yararlanmaya çağırdı. TESOB Başkanı Metin Kara da pandemi nedeniyle iş dengesi bozulan esnaf ve sanatkârlar başta olmak üzere tüm vatandaşlar kanunun önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

YAPILANDIRMA FIRSATLARI

Yapılandırma kanunu hakkında yapılan açıklamada, “Yapılandırma Kanunu kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiriyor. Vergi Dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların zam ve faizleri Yİ-ÜFE oranında yaklaşık dörtte üç oranının üzerinde azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da yarısı oranında indirim yapılıyor. Taksitlere bugün için uygulanan faizin çok altında bir oranda katsayı uygulanacak. Vatandaşlarımız, kamuya olan borçlarını Kanunun sunduğu imkânlardan yararlanmak suretiyle yapılandırabilecek ve ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütebilecek. Gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu Kanuna göre yapılandırılabilecek. Ayrıca, vergi dairelerince takip edilen diğer tüm idari para cezaları Kanun kapsamında yapılandırılabilecek. Öğrenim ve katkı kredisi borçları ile ecrimisil borçları da bu Kanuna göre yapılandırılarak ödenebilecek.” ifadelerine yer verildi.

02 Ağu 2021 - 12:40 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.