Vatandaş kemer sıkacak

McKinsey ile yapılan anlaşmada görünürde IMF’ye gidilmediğini belirten Hamzaçebi, gerçeğin ise farklı olduğunu söyledi

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, hükûmetin ABD’li McKinsey şirketinden danışmanlık hizmeti alma kararını eleştirdi. Hamzaçebi, “McKinsey ile anlaşma yapılması, görünürde IMF’ye gitmeden, gerçekte ise IMF Stand-By anlaşmaları benzeri bir programın uygulanacak olması demektir. Sonuç, vatandaş kemer sıkacaktır.” dedi.

STAND-BY ANLAŞMALARI BENZERİ OLACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yeni Ekonomi Programı (YEP) bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey’den danışmanlık hizmeti alacak. CHP kanadından McKinsey ile yapılan anlaşmaya tepkiler sürüyor. Hamzaçebi, McKinsey ile yapılan anlaşma ile ilgili vatandaşı uyardı. Yapılan anlaşmada görünürde IMF’ye gidilmediğini belirten Hamzaçebi, gerçeğin ise farklı olduğunu kaydetti. Hamzaçebi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Orta Vadeli Program hedef ve sonuçlarını kontrol etmek üzere uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile anlaşma yapılması, görünürde IMF’ye gitmeden, gerçekte ise IMF Stand-By anlaşmaları benzeri bir programın uygulanacak olması demektir. Sonuç: Vatandaş kemer sıkacaktır.”

Filiz YILDIRIM

02 Eki 2018 - 13:25 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Cevdet - vay beeee .. reyz yeni ucak aliyor , bakanlara lüks mercedesler , vatandas kemer sikacak. vatandas sizi daha iyi gecinmek icin seciyor. siz yiyin vatandas ac gezsin diye degil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ekim 13:25