Vatandaş kandırıldı

Büyükşehir Belediye meclisince Cumhuriyet Mahallesi Tanjant Yolu üzerinde yapılan 356 araç kapasiteli katlı otoparkında bulunduğu yapıdaki 15 iş yerinin satışına oy çokluğuyla onay verilmesi vatandaşı ayağa kaldırdı. Arazilerinin 'Kamu yararı' denilerek ellerinden alındığını dile getiren mahalle sakinleri, kendilerine gösterilen projeden farklı bir projenin meydana çıktığını ve mağdur olduklarını söyleyerek tepki gösterdi.

Vatandaş kandırıldı
Vatandaş kandırıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

İlgili Galeriye Git

Büyükşehir Belediye meclisince Cumhuriyet Mahallesi Tanjant Yolu üzerinde yapılan 356 araç kapasiteli katlı otoparkında bulunduğu yapıdaki 15 iş yerinin satışına oy çokluğuyla onay verilmesi vatandaşı ayağa kaldırdı. Bölge halkı yaşananlara tepki gösterirken mağduriyetlerinin giderilmesi için çağrıda bulundu.

"KAMU YARARI DEĞİL AVM..."

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı süren ve Büyükşehir Meclisinde oy çokluğuyla alınan karar sonrası satışına onay verilen katlı otopark ve iş merkezlerinin yapıldığı arazinin eski sahipleri yaşananlara tepki gösterdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesince arazilerinin ellerinden 'Kamu yararı' denilerek alındığını kaydeden Yusuf Sağır, "Evlerimizin mevcut bahçeleri zamanında okul alanı yapılacakken daha sonradan okul alanından çıkartılıp otopark alanına çevrildi. İtirazlarımız olsa da arazilerimiz yine otopark alanı olarak imara işlendi. Bunun sonucunda arazilerimiz ellerimizden yüksek kamu yararı denilerek zorla alındı. Daha sonra otopark denilerek alınan yerde iş merkezlerine otopark yapıldı. Yine de itirazlarımız oldu. Bize söylenen iş merkezinin büyüklüğü 3. katı geçmeyecek denilmişken, iş merkezinin büyüklüğü 5. katın da üzerine çıkmıştır. Bu yönde de Büyükşehir bizi mağdur etmiştir. Orhan Fevzİ Gümrükçüoğlu burayı zamanında istimlak ettirmiştir. Buraya AVM'ye otopark yaptırmıştır. Binalarımızın önü kesildi. Israrla buradaki yeşil alanı ucube binayla mahvetmeyin dememize rağmen aldılar. Binayı yıkıp buranın altında otopark olacak şekilde yeşil alana çevrilmesini istiyoruz. Burada 15 kişinin arazisi gitti. AVM'nin otoparkı oldu. Otoparkın egzoz dumanı bizim binalarımıza gelerek bizi mağdur edecekler. Buraya yerleştirdiği hava sürkülasyon cihazları ve jeneratörlerin gürültüleriyle bizi yine mağdur etmişlerdir ve edeceklerdir. Bu konuda yetkililerden çözüm bekliyorum." dedi.

"MAĞDUR OLDUK, YIK EMRİ İSTİYORUZ"

Büyükşehir Belediyesinin kamu yararı denilerek aldığı arazilerinde yapılan katlı otoparkın yıkılmasını talep eden mahalle sakini Miyase Sağır, mağdur edildiklerini ileri sürdü. Kendilerine Büyükşehirin eski yöneticileri tarafından otoparkın arkasında kalan evleri için "Sizi mağdur etmeyeceğiz" denildiğini anımsatan Sağır, "Biz burası yapılırken Büyükşehir'e gittik. Bize, "Sizi mağdur etmeyeceğiz" dediler. Binanın 3. katı geçmeyeceği söylendi ama 3. değil 5. katı da geçti. Bana "Sen kaçınca katta oturuyorsun" dediler. 4 cevabını verince "Seni geçmeyeceğiz zaten" dediler. Biz mağdur olduk. Biz yık emri istiyoruz. Klimaları da evlerimizin önüne diktiler. Biz oy verdik. Bu işi hükümete çıkartacağız." ifadelerini kullandı.

"KLİMALARI DİBİMİZE KOYDULAR"

Katlı Otopark'ın havalandırma ve enerji ihtiyacını karşılamak için kullanılan dev klima ve jeneratörlerin evlerinin hemen yanına konulduğundan şikayetçi olan mahalle sakinlerinden Bilgi Kuyumcu, "Sağlığımızı hiç düşündüler mi? 45 kişinin sağlığı ne olacak?" dedi.

"TUVALET KANALLARINI AÇIK BIRAKTILAR"

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki katlı otopark yapılırken tuvalet giderlerinin açıkta bırakıldığından yakınan Zeynep Sağır, "Tuvalet kanallarını açıkta bıraktılar. Virüsten korkuyoruz tuvalet kanalları açıkta. O virüs değil mi? Projeyi farklı sunup farklı bina yaptılar. Verdikleri ilk proje bizim elimizde var." diye konuştu.

23 Mar 2020 - 12:45 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.