Van’ın Trabzon’la derdi varmış!..

Vanlılar İran’dan gelecek turisti gerekçe gösterip Trabzon uçuşlarına tepki gösterdi

Karar Trabzon’da Sevinçe Yol Açtı Ama…

TRABZON Havalimanı’ndan Van’a 4 Ocak 2022 itibarıyla direkt uçuşların başlatılması Vanlıların tepkisine yol açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun, “4 Ocak 2022’den itibaren karşılıklı olarak Trabzon-Van direkt uçuşları başlıyor. Gidip gezmesi de güzel olur, gelip gezmesi de…” paylaşımı beraberinde “Trabzon-Diyarbakır’dan sonra Trabzon-Van seferleri çok ilginç. Bir de 99 liradan başlayan bilet fiyatı, Vanlılar en pahalı uçuşların Van’a yapıldığını söylüyordu.” yorumlarını da getirdi.

Van TSO, TÜRSAB Ve İşletmelerden Garip Tepki

TEPKİLER sosyal medyayla sınırlı kalmadı. Van TSO Başkanı Necdet Takva, “Önceliğimiz Van-Tebriz, Van-Urumiye, Van-Erbil seferlerinin başlatılmasıdır. Bunu Van’ın potansiyelinden pay alma girişimi olarak görüyoruz.” dedi. TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe de, “Bu hamle Van’a gelen İranlı turistleri Karadeniz’e nasıl çekeriz hamlesidir.” diye konuştu. Otel işletmecisi Reşat Yeşilağaç, “Tek bir amaçları var, o da Van'a gelen İranlıyı Trabzon'a götürmek.” ifadelerini kullandı.

Trabzon Havalimanı, hem yurt içinde hem de yurt dışında uçuş güzergahına yeni havalimanlarını eklerken, 4 Ocak 2022’de Van’a direkt uçuşların başlatılması şaşırtıcı bir şekilde Vanlıların tepkisine yol açtı. Türk Hava Yolları’nın markası Anadolu Jet, 4 Ocak 2022 yılından itibaren Van-Trabzon uçuşlarına başlayacak. Uçuşlar, haftanın 2 günü (Salı ve Perşembe günleri) yapılacak ve bilet fiyatları açılışa özel olarak 99 TL’den başlayacak. Van Ferit Melen Havalimanı'ndan saat 09.55'te, Trabzon Havalimanı'ndan ise saat 11.45'te düzenlenecek seferlerde yolcular, 31 Aralık 2021 tarihine kadar satın alacakları biletlerde 31 Mayıs 2022 tarihine kadar değişiklik yapma hakkına sahip olacak. Trabzon’dan Van’a karşılıklım uçuşların gerçekleştirilecek olması, Trabzon cephesinde olumlu yankı uyandırırken Van cephesinde tepkilere yol açtı.

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NUN PAYLAŞIMINA TEPKİLER GELDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yaptığı “4 Ocak 2022’den itibaren karşılıklı olarak Trabzon-Van direkt uçuşları başlıyor. Gidip gezmesi de güzel olur, gelip gezmesi de…” paylaşımı beraberinde “Trabzon-Diyarbakır’dan sonra Trabzon-Van seferleri çok ilginç. Bide 99 liradan başlayan bilet fiyatı, Vanlılar en pahalı uçuşların Van’a yapıldığını söylüyordu.” yorumlarını da getirdi. Tepkiler sosyal medya hesaplarıyla da sınırlı kalmadı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, “Önceliğimiz Van-Trabzon seferleri değildir. Önceliğimiz Van-Tebriz, Van-Urumiye, Van-Erbil seferlerinin başlatılmasıdır. Biz bunu Van’ın potansiyelinden pay alma girişimi olarak görüyoruz.” dedi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe de direkt uçuşların başlatılmasına tepki gösterdi. TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, “Bu hamle Van’a yapılan bir iyilik değil. Türk vatandaşların yolculuk yapması için değil aksine Van’a gelen İranlı turistleri Karadeniz’e nasıl çekeriz hamlesidir. Buradan Trabzon’a 99 TL gibi çok düşük bir fiyatla yolcu götürmek bunun kanıtıdır ve bu kabul edilir bir fiyat yaklaşımı değil. Karayoluyla Van-Trabzon biletleri 200 TL iken uçakla 99 TL’ye yolcu taşınması İran’dan gelen misafirlerimizi Karadeniz’e nasıl çekeriz hamlesidir. Türk Hava Yolları bunu yapacağına İstanbul ve Ankara sefer sayılarımızı arttırsın. İstanbul ve Ankara bilet fiyatları uçuyor. Onlara müdahale etsin. Şu an kış olmasına rağmen Ankara ve İstanbul uçaklarında1 haftaya kadar yer bulamıyoruz. Yazın da 1 aya kadar uçaklarda yer bulamıyorduk.” dedi.

‘VAN ESNAFININ FAKİRLEŞMESİNE SEBEP OLURSUNUZ’

Bu durumun Van esnafına olumsuz yansıyacağını vurgulayan otel işletmecisi Reşat Yeşilağaç, “Tek bir amaçları var, o da Van'a gelen birkaç İranlıyı Trabzon'a götürmek. Amaçları karayolundan Trabzon'a 7-8 saatte İranlıları götürmektense uçakla taşıyıp turistimizi elimizden almak. Bu doğru değil. Sizler Van’a gelen İranlı turistleri Karadeniz’e götürürseniz Van esnafının fakirleşmesine sebep olursunuz. Van’a yazık etmeyin efendiler. Herkes Karadeniz’e çalışmak zorunda mı? Van'ı o kadar düşünüyorlarsa Van-İstanbul, Van-Ankara, Van-İzmir, Van-Antalya seferlerini 99 TL’ye düşürsünler.” diye konuştu.

KAYYUM TARAF,VANLILAR KARŞI!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “İlimizde İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana’ya doğrudan uçuşlar vardı. Vatandaşlarımızın bir talebi de Karadeniz’e doğrudan bir uçuşun olması, 4 Ocak tarihi itibarıyla haftada iki gün Trabzon-Van uçuşları başlıyor. Bir dönem promosyon olarak 99 liradan başlayan bir fiyatla bu gölgede görev yapan memurlarımız, öğretmenlerimiz, sağlık çalışanlarımız, emniyet, jandarma teşkilatında çalışan arkadaşlarımız var, bunların memleketlerine gidip gelme, hem de Karadeniz’den bu gölgeye gelip yıllar önce yerleşmiş hemşehrilerimiz var. Ayrıca sosyal ve ticari anlamda Karadeniz ve Van arasında ciddi ilişkiler var.” dedi. Trabzon Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanını Van’a davet eden Bilmez, “Umarım bu uçuşlar Karadeniz bölgemizdeki vatandaşlarımızın kadim şehir Van’ı görme imkanı, Van’da ticari ilişkileri geliştirme imkanı bulacak, bizimde buradaki insanlarımızın Karadeniz’in güzelliklerinden yararlanma imkanı oluşacak. Bu seferlerden dolayı AnadoluJet Yönetim Kuruluna ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. İlk uçak seferinde Trabzon Valimizi ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı ki kendileri de eski valimizdi onları da Van’a davet ediyoruz.” diye konuştu.

BÖLGELER ARASINDAKİ İLİŞKİLERE ZARAR VEREBİLİR

Vanlıların Trabzon üzerinden Karadeniz’le havayolu bağlantısı kurulmasına gösterdiği tepki Trabzon’da şaşkınlığa yol açtı. İki bölge arasında ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesine yol açacak uçuşlara karşı propaganda yapılmasının bölgeler arasındaki ilişkilere zarar vermesinden endişe duyuluyor.

19 Ara 2021 - 09:50 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.