VAKALARIN ARTTIĞI İLLERE  EK TEDBİRLER GELEBİLİR

Bakan Koca’nın açıkladığı vaka tablosunda Trabzon zirvede yer aldı, Sağlık Müdürü Usta uyardı

Trabzon’da vaka sayılarının dahada yüksek olmasından endişe ediliyor. Zira,

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı konserin sonuçları henüz rakamlara yansımadı

TRABZON VE RİZE’DE DURUM VAHİM

n Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını önceki akşam paylaştı. Her 100 bin kişide Artvin’de 273,74, Giresun’da 266,09, Gümüşhane’de 317,57 Rize’de 476,25 ve Trabzon’da 538,61 vaka yoğunluğu yaşandı. Trabzon bu vaka yoğunluğuyla Türkiye’nin zirvesinde yer alırken, Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Usta toplu alanların değil kuralsızlığın vakaları artırdığını savundu.

EK TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLECEKTİR

Tedbirlerin yeterli olup olmadığına ilişkin Usta, “Tedbirler yeterli olmuş olsa bu kadar vaka olmazdı. Vakaların arttığı illere ek tedbirler değerlendirilecektir. Ama asıl olan vatandaşın her ortamda kurallara uyması… Okullara gidiliyorsa, toplantılar yapılıyorsa, konserler yapılıyorsa, maçlara gidiliyorsa maske, mesafe kurallarıyla hareket edilmesi durumunda vakalar aşağıya gelebilir.” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını bir önceki akşam paylaştı. Her 100 bin kişide İstanbul’da 229, Ankara’da 343, Trabzon’da ise 538 vaka yoğunluğu yaşandı. Trabzon bu vaka yoğunluğuyla Türkiye’nin zirvesine oturdu.

Trabzon Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Usta, “Tedbirler yeterli olmuş olsa bu kadar vaka olmazdı. Vakaların arttığı illere ek tedbirler değerlendirilecektir. Okullara gidiliyorsa, konserler yapılıyorsa, maçlara gidiliyorsa maske, mesafe kurallarıyla hareket edilmesi durumunda vakalar aşağıya gelebilir.” dedi.

TOPLU ALANLAR DEĞİL KURALSIZLIK VAKALARI ARTIYOR

Vakaların arttığı bir dönemde Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 gün üst üste yapılan konserlerin ardından vakaların daha da artıp artmayacağına ilişkin Sağlık İl Müdürü Hakan Usta açıklama yaptı. Usta, vaka artışının okullara, konsere, maça bağlanmaması gerektiğini kurallara uyulmamasından kaynaklandığını söyledi. “Kurallara uyulması koşuluyla sosyalleşmenin olmasını istiyoruz. İlgililer belli konularda tedbirlerini alacaklardır.” ifadelerine yer verdi.

“BİZİM DE SINIRLI GÜCÜMÜZ VAR”

Tedbirlere uyulması noktasında halkı sürekli uyardıklarını belirten Usta, “Halkı sürekli uyarıyoruz. Söylediğimiz şeyler keşke karşımıza çıkmasa. Korkularımız, öngörülerimiz maalesef gerçekleşiyor. Bu gidişatla başa çıkmaya gayret ediyoruz. Yoğun bakımda olsun, servislerde olsun, sağlık personeli gücünde olsun belli sınırlardayız. O sınırın üzerine çıkmamamız lazım. Sınırsız yatağımız, personelimiz yok.” dedi.

TEDBİRLER YETERSİZ

Tedbirlerin yeterli olup olmadığına ilişkin Usta, “Tedbirler yeterli olmuş olsa bu kadar vaka olmazdı. Vakaların arttığı illere ek tedbirler değerlendirilecektir. Ama asıl olan vatandaşın her ortamda kurallara uyması… Okullara gidiliyorsa, toplantılar yapılıyorsa, konserler yapılıyorsa, maçlara gidiliyorsa maske, mesafe kurallarıyla hareket edilmesi durumunda vakalar aşağıya gelebilir. Vakaların artışı bunun yapılmadığını bize gösteriyor.” şeklinde konuştu.

HABER:Rabia MOLLAOĞLU

26 Eyl 2021 - 09:42 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.