Vakaları toplu buluşmalar arttırıyor

Trabzon Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Usta, vakaların yüzde yüz oranında artış gösterdiğini korkulanın olduğunu açıkladı.

İl Sağlık Müdürü toplu buluşmalara dikkat çekti Vakalar yüzde 100 arttı

Trabzon Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Usta, vakaların yüzde yüz oranında artış gösterdiğini korkulanın olduğunu açıkladı. Usta, toplu temasların daha da artışa yol açacağını kaydederek vatandaşın kendi önlemini kendi alması gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu.

Vakaların arttığını açıklayan Sağlık İl Müdürü Usta, “Değerli halkımız, covid-19 vakaları %100 oranında bir anda artış gösterdi. Her tür temas, toplu halde bulunuşlar vakaların daha da artışına yol açacaktır. Covidin kime, ne tür bir etki yapacağı bilinmemekte olduğundan herkesin, her durumda kendisini ve çevresini koruması oldukça önemli. Lütfen maske, mesafe ,temizlik kurallarına uyalım, aşımızı da ihmal etmeyelim.” şeklinde ifadelerine yer verdi.

ARALIK AYINDA YAŞANAN DÜŞÜŞÜN ARDINDAN VAKALAR YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18-24 Aralık 100 bin kişi içinde 1 haftalık toplam Covid-19 vaka sayısını açıkladı. Aralık’ın 3. haftasında vakaları açıkladı. Trabzon’da vaka sayısı 237,10 olarak açıklanırken vakaların Aralık ayında düşüş yaşadığı görüldü. Ancak vakalar Aralık ayından sonra arttığı bu verilerin de açıklanacak yeni insidans haritasına yansıması bekleniyor. Rize’nin 232,32, Gümüşhane 158,78, Giresun 247,15, Artvin 225,37 ve Bayburt 21,98 olarak açıklandı.

06 Oca 2022 - 10:00 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.