Vakalar 300’ü aştı

Tüm bölgede olduğu gibi Trabzon’da da hızla artan kovid-19 ürkütüyor

Cenazeye katılıma müdahale

Trabzon'da koronavirüs vakaları yükselmeye devam ederken can almaya da devam ediyor. Trabzon’da Kovid-19 vaka sayısı yeniden 300’ü aşarken, Şalpazarı’nda 92 yaşındaki bir kişi de hayatını kaybetti. Şalpazarı’nın karantina uygulanan Geyikli Mahallesinde yaşayan 92 yaşındaki Ahmet Aydemir, koronavirüs nedeniyle öldü. İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı yeni kararlar nedeniyle cenazeye katılım sayısı 20 kişiyle sınırlı tutuldu.

Pankartlı uyarılar yapılıyor

Şalpazarı'nda bir mahalle kısmi olarak, başka bir mahallede ise 3 küme evi olmak üzere karantinalar sürüyor. İlçede vakalar devam ederken Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralını hatırlatıcı pankartların asıldığını vurguladı. Koronavirüs hastalarının, salgını genellikle hafif geçirdikleri ağır vakalarının olmadığı, ölen kişinin kronik rahatsızlığının bulunduğu kayda geçti.

Karantinadan kaçamadı!

Öte yandan Arsin ilçesinde kontrol altında tutulan 75 yaşındaki N.S. adlı bir koronavirüslü hasta, emniyet ekipleri tarafından yapılan kontrollerde yakalandı. Arsin’den Trabzon’a gelen bir dolmuşu durduran emniyet ekipleri yapılan kimlik sorgulamasında evde karantina altında olması gereken N. S.’yi seyahatten men etti. N. S. hakkında adli soruşturma başlatılarak evine gönderildi.

04 Ağu 2020 - 12:53 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.