Uzungöl teleferik başlıyor

Trabzon’un ve bölgenin en gözde turizm merkezi olan Uzungöl’e ilk teleferik projesini kazandırmak için yola çıkan ve geçtiğimiz yıl Teleferik Holding’...

Trabzon’un ve bölgenin en gözde turizm merkezi olan Uzungöl’e ilk teleferik projesini kazandırmak için yola çıkan ve geçtiğimiz yıl Teleferik Holding’le sözleşme imzalayan işadamı Şükrü Fettahoğlu, inşaat için hazırlık çalışmalarına başladıklarını belirtti. 20 Nisan’da şantiyenin kurulacağını kaydeden Fettahoğlu, Temmuz ayında da iki istasyon arasındaki teleferik hattını tamamlayıp hizmete sunmayı hedeflediklerini söyledi. Trabzon’un ve bölgenin en gözde turizm merkezi olan Uzungöl’e ilk teleferik projesini kazandırmak için yola çıkan ve geçtiğimiz yıl Teleferik Holding’le sözleşme imzalayan işadamı Şükrü Fettahoğlu, inşaat için hazırlık çalışmalarına başladıklarını belirtti. 20 Nisan’da şantiyenin kurulacağını kaydeden Fettahoğlu, Temmuz ayında da iki istasyon arasındaki teleferik hattını tamamlayıp hizmete sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Fettahoğlu Otelin sahibi turizmci iş adamı Şükrü Fettahoğlu, Çaykara Uzungöl’de inşa edecekleri 3 bin 540 metre uzunluğundaki teleferik projesinin inşaat hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Teleferik Holding’in CEO’su İlker Cumbul ile ‘Uzungöl Teleferik’ için ilk imzayı attıklarını ve sözleşme imzaladıklarını belirten Fattehoğlu, “Şu anda anlaştığımız firmanın mühendisleri gelip gidiyor. İnşaat için son hazırlıklar yapılıyor. Nasip olursa 20 Nisan’da da şantiyeyi kuracağız. Hemen çalışmalara başlayıp Uzungöl Haroskomları’ndan başlayıp Pilati Mezrası Meşebaşı’nda sonlanan ikinci istasyon arasındaki iki istasyonu Temmuz ayında açmayı planlıyoruz. İkinci istasyon ile üçüncü istasyon arası Sarıkaya Yaylası... Sarıkaya Yaylası istasyonunu da 2018 yılı sonuna yetiştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Uzungöl Teleferik’in Uzungöl’ün kaderini değiştireceğini belirten Fettahoğlu, “Karadeniz Bölgesi’nin en büyük teleferik projesini Trabzon’a kazandıracak olmanın mutluluğunu da inşallah hep beraber yaşayacağız. 58 kabinli olarak düşündüğümüz proje için ilk etapta harcanacak para 70 milyon Türk Lirası’dır. Tabii ki ileriye doğru bu maliyet daha da artacaktır. Şu anda en uzun teleferik hattı Bursa’dadır. 10 km’dir ve iki etaptan oluşuyor. Bizimkisi bir etaptır ve üç istasyondan oluşuyor. Hat mesafesi 3 bin 540 metredir. Birinci istasyonla ikinci istasyon arasındaki mesafe 2 bin 300 metredir. İkinci istasyonla üçüncü istasyon arasındaki mesafe ise bin 240 metredir. Toplamı 3 bin 540 metrelik bir mesafedir. Bizim ikinci istasyonda 12 bin metrekarelik bir alanımız vardır. Sosyal tesislerimizi ve parkinglerimizi orada planlıyoruz. Esas hedefimiz Uzungöl’deki turizm sezonunu 9 ayı çıkarmaktır. Ve kış turizmini mutlak suretle Uzungöl’e getirmek istiyoruz. Uzungöl Teleferik Projesi, Uzungöl’ün kaderini mutlak suretle değiştirecektir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

12 Nis 2018 - 11:00 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.