Uzungöl teleferiği Uzungöllüler yapacak

Uzungöl kış turizmini hayata geçirmek isteyen TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, hazır projeye yatırımcı bulamayınca kolları sıvadı. İsviçre’nin Salzburg kentinde örnek projeleri inceleyen TTSO heyeti Trabzon ve Uzungöllü iş adamlarından oluşacak yeni bir şirket kurmaya hazırlanıyor. Uzungöl’deki teleferiği bu şirket yapacak.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile beraberindeki heyet, Türkiye’nin Salzburg ve Bregenz Başkonsolosluklarını ziyaret etti. Ziyarette Akçaabat ile Uzungöl’e yapılacak olan teleferik sistemi ve finansman konuları hakkında toplantı yapan Trabzon heyeti, burada teleferikleri yapacak olan Dopplemayr firması CEO’su Thomas Pichler ve Proje Mühendisi Murat Kızkapan ile teleferiklerin detayını görüştü. Yapılan görüşmeyi değerlendiren TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “Sayın Başkonsolosumuz ile Dopplemayr Teleferik fabrikasında inceleme gezisi ve toplantıya katıldık. Dopplemayr firması, 91 farklı ülkede 14 bin 800 adet teleferik benzeri halatlı sistemler inşa etmiş veya kurdu. Ziyarette CEO Thomas Pichler ve Proje Mühendisi Murat Kızkapan ile toplantı yapıldı ardından fabrika incelendi. Firma yetkilileriyle Akçaabat’ta ve Uzungöl’de kurulması planlanan teleferik sistemi ve finansmanı konuları görüşüldü.” diye konuştu. Öte yandan Avusturya’ya yapılan turizm inceleme ziyareti kapsamında Salzburg Başkonsolosu Berkan Pazarcı’yı ziyaret eden heyet, ziyaretin kapsamı hakkında bilgi verdi. Başkonsolos Pazarcı’dan Avusturya – Türkiye ilişkileriyle ilgili bilgi alan Trabzon heyeti, özellikle benzer coğrafyaya sahip iki ülke arasındaki turizm işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Başkan Hacısalihoğlu, “Avusturya ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nin benzer bir coğrafyaya sahip oluşu, ekonomik göstergeler, Türkiye ile dış ticaret, Avusturya’nın dış ticareti ve ithalat ihracattaki ürün grupları, yurtdışı yatırımlar hakkında bilgi alınarak söz konusu ilişkilerde Trabzon ve bölge illerinin nasıl konumlandırılabileceğine yönelik istişarede bulunuldu.” dedi.

22 Tem 2018 - 11:52 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.