Usta, vakaların yeniden yükselişe geçtiğini açıkladı

Okullar azaldı sokak arttı

SAĞLIK Bakanlığı Türkiye’nin haftalık koronavirüs vaka sayıları haritasını açıkladı. 30 Ekim-5 Kasım arasında 100 bin kişide bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı Trabzon’da 299,54’ten 399,89’a yükseldi.Doğu Karadeniz illerinden Giresun geçen haftaya göre 100 binde vaka sayısı en çok artan 10 il arasında yer aldı. Rize’nin vaka yoğunluğu yeni açıklanan tabloya göre 239.29, Giresun 310.66, Artvin 169.91, Gümüşhane 164.43, Bayburt ise 63.37 oldu. Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Usta, “Okullarda vakalar görülmesine rağmen Bilim Kurulu kararlılıkla yüz yüze eğitimin devamını sağladı. Geldiğimiz noktada da okullarda vaka sayılarımız azaldı.” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Türkiye’nin haftalık koronavirüs vaka sayıları haritasını açıkladı. 30 Ekim-5 Kasım arasında 100 bin kişide bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı Trabzon’da 299,54’ten 399,89’a yükseldi.

GİRESUN İLK 10’DA

Doğu Karadeniz illerinden Giresun geçen haftaya göre 100 binde vaka sayısı en çok artan 10 il arasında yer aldı. Rize’nin vaka yoğunluğu yeni açıklanan tabloya göre 239.29, Giresun 310.66, Artvin 169.91,Gümüşhane 164.43, Bayburt ise 63.37 olarak açıklandı.

KURALLARA HEP BERABER UYARSAK KOVİDİN BELİNİ KIRARIZ

Trabzon Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Usta, “Her ne kadar aşı oranımızı yükseltsek de insanların maske, mesafe kurallarına uymaması sonucu bu sonucu doğuruyor. Bakıyorsunuz bir ilçede 2 vaka varken bir anda 20’ye çıkıyor. Aşı olsa da kişilerin kurallara sıkı sıkı sarılması gerekiyor. Önemli olan organizasyonu yapmak değil. Kurallara uymamak. Vakaların gittikçe artmaması vatandaşımızın ortaya koyacağı performansa bağlı. Kurallara hep beraber uyarsak kovidin belini kırarız. Kurallar okullarda da, maçta da, camilerde de her türlü organizasyonda geçerli.” dedi.

OKULLARDA VAKALAR AZALDI

Maçlarda yüzde yüz kapasiteye çıkartılan kontenjanın vakalar arttığı takdirde tekrar azaltılmayacağını kararın bilim kurulu üyelerinin detaylı şekilde araştırılıp alındığını açıkladı. Usta, “Okullarda vakalar görülmesine rağmen bilim kurulu kararlılıkla yüz yüze eğitimin devamını sağladı. Geldiğimiz noktada da okullarda vaka sayılarımız azaldı. 1 haftalık ara tatilde de vakalar azalacaktır. Yine de öğrencilerin sosyal yaşam içerisinde toplu mekânlarda kurallara uymadığı takdirde okulların kapanması bize yarar sağlamaz.” diye konuştu.

AŞISIZLAR ÜZÜCÜ DURUMDA

Usta, “Aşı olmazsa olmazımız. Buna direnen bir kesim var. Direnen kesimle hastanelerde mücadele etmek durumunda kalıyoruz. Aşı olmamış insanların hastane periyotları hepimizi üzen tabloda. Aşıyla ilgili farklı düşüncelerden arınmalarını istiyoruz.” şeklinde belirtti.

TURKOVAC YÜZDE 60 SEVİYEDE

Turkovac aşısının yüzde 60’ının tamamlandığını belirten Usta, “Bölgede Turkovac faz 3 çalışmasını başlatan bir iliz. 120 civarında aşımızı yaptık. Bunu 185’e tamamlayıp, diğer merkezlerin de tamamlamasıyla aşının sinovac ve biontech gibi yaşamımıza girmesini, bir Türk aşısının uygulanabilirliğini sağlamamız gerekiyor. Turkovac aşısı olanlara forma hediye ediyoruz. Turkovac aşı uygulamasına forma katkısı sağlayan Ertuğrul Doğan’a da teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

HABER:RABİA MOLLAOĞLU

15 Kas 2021 - 10:22 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.